nem a mennyiség a mérvadó

2018.02.14. 08:30

Kiváló borok voltak a medinai versenyen

Budavári Kata, illusztráció: Shutterstock

Megszakítás nélkül 35 éve rendeznek borversenyt Medinán minden év február hónapjának második péntekjén. Vén Attila polgármestertől megtudtuk: kitűnő szakembergárda zsűrizik két csapatban: az egyik a fehér- és rozé-, a másik a vörösborokat értékeli.

– Szakmai segítségükkel elértük, hogy ma már nem a mennyiség a mérvadó, hanem a minőség, a gazdák tanácsokat kapnak a borok tárolásához, kezeléséhez, és ezeket szívesen meg is fogadják. Természetesen a borversenyen a finom vacsora és a jó zene sem maradhat el, a vacsorához az alapanyagot helyi vállalkozó ajánlotta fel, és természetesen medinai zenészek húzták a talpalávalót – mondta Vén Attila. 

Az idén 68 minta érkezett. A fehérborok közül 7 arany, 13 ezüst, 7 bronz minősítést kapott, a vörösboroknál 11 érdemelt aranyat, 12 minta ezüstöt, 6 bronzot, 3 oklevelet. A rozékat illetően 3 arany, 2 ezüst, 1 bronz és 1 oklevél minősítést adott a zsűri. 2017-ben az időjárás nagyon kedvezett a szőlőnek, ez az eredményeken is látszik, kiváló borok születtek.

Címkék#medina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában