Vélem-én

2010.06.08. 17:13

Erőszakmentes nemi közösülés

Karinthy Frigyes szerint „A jó tulajdonságokat szeretjük – a rossz tulajdonságokba szerelmesek vagyunk.”. Ebből is látható, hogy mi mindenből kimaradnak, akiknek nincsenek rossz tulajdonságaik.

Wessely Gábor

Igazi lélekemelő definíciók is születtek a szerelemről. Victor Hugotól például ezt szokás idézni: „A szerelem olyan, mint a fa: magától növekszik, mély gyökeret ereszt egész valónkba és gyakran tovább zöldül a szív romjain.”.

Murphy követőinek egyike, Georg Petz így fogalmaz: „A szerelem olyan, mint egy kád víz. Az ember kényelmesen elterül benne, aztán előbb-utóbb fázni kezd.”.

A szerzőnek, az előjáték közbeni csacsogásról az a véleménye, hogy „Ha egy nő válaszol, az nem biztos, hogy kérdezték. Ha egy férfi kérdez, nem valószínű, hogy beszélgetni akar.”.

Az író, az erőszakmentes nemi közösülést taglalva, felteszi a kérdést: „Az aktus a férfiúi behatolás vagy a női bekerítés műve-é?”. Később kijelenti: „Harminc fölött már lelke van az ember farkának.” S végül azt a hipotézist is megerősíti, mely szerint „A magfúziót szobahőmérsékleten is meg lehet valósítani. Az a nemzés.".

Wessely Gábor -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!