Szecskatábor

2017.08.24. 20:00

Véget ért a Petőfi-gimi szecskatábora (galériával)

Több mint száz diák ismerkedett meg a három nap alatt új iskolájával.

Hargitai Éva

Egymást, az iskolát és osztályfőnöküket is megismerhették a gyerekek 

Fotó: Mártonfai Dénes

Szerádn ért véget a nagy múltú Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Szecskatábora, amelyen 110, az iskolában első évét most megkezdő diák vett részt. Ez az induló öt osztályból négyet jelent, mivel az Arany János Tehetséggondozó Programban részt vevő osztály elsős diákjai most egy, a program keretében szervezett országos táborban vesznek részt Zánkán – tájékoztatta lapunkat Andorka Gábor, a gimnázium igazgatója.

 

A gyerekek az első napon egymással és osztályfőnökeikkel, az iskola értékrendjével és Lotz János életével ismerkedtek. A második nap az intézmény megismeréséről szólt, a programsorba például egy sárszentlőrinci kirándulás, valamint egy délutáni bonyhádi strandolás is belefért. Tegnap délelőtt pedig sportfoglalkozásokon, vetélkedőkön vettek részt a fiatalok, majd ebéd után elhagyták az iskolát, amelyben hamarosan megkezdhetik majd a 2017/18-as tanévet. Az intézmény vezetője kiemelte, hogy a diákönkormányzat tagjainak milyen nagy szerepük volt a szervezésben és a lebonyolításban egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!