Női futsal

2024.04.15. 17:15

Hazai pályán is jobbnak bizonyult a címvédőnél, bajnoki döntőbe jutott a Tolna-Mözs (galériával)

A 2F-Bau Tolna-Mözs az idegenbeli sikere után hazai pályán is 2–1-re felülmúlta a címvédő DEAC együttesét, ezzel kettős győzelemmel bejutott a női futsal NB I döntőjébe.

Berg Sándor

Reveland Zoltán extázisban a Tolna-Mözs gólja után

Fotó: Kiss Albert

Az egy héttel korábbi bravúrnak mondható debreceni győzelmével lépéselőnybe került a Tolna-Mözs, amely akár kivárásra is játszhatott volna hazai pályán. A lelkes szurkolóik előtt viszont nem tehették meg ezt, s talán nekik köszönhető, hogy Sajabó Boglárka labdaszerzését követően Koch Fruzsina találatával már az ötödik percben vezetést szereztek kedvenceik.

Vezetés birtokában átadta a kezdeményezést ellenfelének Reveland Zoltán csapata, de komoly helyzetet maguktól nem tudtak kialakítani a hajdúságiak, akik egy labdavesztést viszont kihasználva még a szünet előtt egalizáltak. Fordulás után ahogy pörögtek a másodpercek, úgy vált egyre sürgetővé a DEAC számára a gólszerzés. Az újabb találatot ugyanakkor tűpontos távoli kísérletével Krár Edina jegyezte a hazaiaknak, eldöntve a találkozó és egyben a párharc sorsát.

„Hatalmas fegyvertény, hogy elütöttük a címvédő Debrecent a döntőtől – kezdte értékelését lapunknak Reveland Zoltán, kiemelve, hogy a vasárnapi mérkőzés alapján teljesen megérdemelten tették ezt meg. – Érződött, hogy nagyobb volt a tét ezen a találkozón, mint az elsőn, mert kevésszer forogtak veszélyben a kapuk. Kiegyenlített volt a játék, ami mégis felénk billentette a mérleg nyelvét, hogy sokkal jobban akarták a mi lányaink ezt a sikert. A DEAC-ban nem éreztem az átütő erőt, és szerencsére a lányok is elhitték, hogy van keresnivalójuk. Hatalmasat küzdöttek, ami miatt le a kalappal előttük” – fogalmazott a tolna-mözsiek vezetőedzője.

Az elődöntő másik ágán a TFSE értékesítette a papírformát, és a hazai 9–0-s győzelem után idegenben 4–1-re múlta felül a diósgyőrieket.

A döntő első felvonását két hét szünet – és egy válogatott összetartás – után május 5-én rendezik a fővárosban, a második összecsapásra a Magyar Kupa négyes döntőjét követően héten, május 19-én kerül sor Tolnán. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc harmadik mérkőzését egy héttel később rendezik a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

NB I, elődöntő, 2. mérkőzés
2F-Bau Tolna-Mözs–DEAC 2–1 (1–1)
Tolna, városi sportcsarnok. Vezette: Szabó P. (Álló, Hauck)
Tolna-Mözs: Deczki – Wiesner, Bajcsy, Kiss G., Folk. Csere: Dewath, Fekete E., Szalkai, Sajabó, Paranai, Koch, Nagy N., Krár. Vezetőedző: Reveland Zoltán
Debrecen: Kopjári – Fülöp D., Gajzágó, Hardon, Horváh V. Csere: Pozsgai, André, Tóth N., Rácz A., Nagy A., Krascsenics Cs., Üveges. Vezetőedző: Quirikó Vivien
Gólszerző: Koch (5.), Krár (32.), illetve Üveges (17.).
Továbbjutott: a Tolna-Mözs, kettős győzelemmel, 4–2-es összesítéssel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!