olimpia

2021.07.29. 08:21

A nyolcaddöntőben búcsúzott Cirjenics Miklós

Berg Sándor

Budapest, 2020. oktber 25. Cirjenics Mikls (kk) az azeri Zelym Kotsoiev ellen kzd a budapesti cselgncs Grand Slam-verseny -100 kilogrammos slycsoportjnak selejtezjben a Papp Lszl Budapest Sportarnban 2020. oktber 25-n. MTI/Kovcs Tams

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Fotó: Kovács Tamás

Küzdelem nélkül jutott túl az első fordulón Cirjenics Miklós a 100 kilogrammosak cselgáncs versenyén, miután a neki sorsolt riválisa, Jevgenijs Borodavko pozitív koronavírus-tesztet produkált. A második fordulóban igazi nagyágyú érkezett az orosz Nyijaz Iljaszov személyében, s ki tudja, mi lett volna, ha a lett ellen be tud melegedni a folytatásra...

A sérülésből sérülésbe csúszó paksi dzsúdós az első másfél percben két sidót, azaz intést is begyűjtött (egyet eltartásért, egyet kilépésért), vagyis aktívabbnak kellett lennie, mert még egy figyelmeztetés egyben a mérkőzés elvesztését is jelentette volna számára. Cirjenics fel is pörgött, egy biztató akciót és az abból kialakult földharcot indított riválisa ellen, de az idén Grand Slam-bronzzal és Európa-bajnoki ötödik hellyel büszkélkedő orosz csípődobással indított akcióból ippont ért el, búcsúztatva az utolsó magyar dzsúdóst az olimpián.

„Az volt a taktika, hogy két percig fárasztom őt. Volt két indulásom, az elsőt elég veszélyesnek éreztem, egy fojtáshelyzet is kialakult. A másodikat megkontrázta, ennyi történt. Ilyen a sport – idézi az MTI a második olimpiáján induló Cirjenicset. Hozzátette, azt érezte, hogy pariban volt Iljaszovval. Az elmaradt első meccsről úgy vélekedett, az is egy ki-ki mérkőzés lett volna, bár a lett dzsúdós nem olyan magasan jegyzett, mint az orosz. – Az utóbbi időben nem nagyon találtam magam, ez volt talán az a verseny, amikor a bemelegítésnél is azt éreztem, hogy jó formában vagyok. Ebben talán több volt” – fogalmazott a 31 éves dzsúdós, aki öt éve Rióban is helyezetlenül zárt.

A hét tagú magyar dzsúdó válogatott Tóth Krisztián (90 kg) révén egy bronzérmet szerzett, valamint a paksi Pupp Réka (52 kg) ötödik helyével még egy pontszerző helyezéssel zárta a tokiói nyári játékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!