olimpia

2021.07.25. 12:02

Pupp Réka az ötödik helyen zárt Tokióban

Berg Sándor

Ötödik helyen zárta a tokiói olimpiát Pupp Réka, az Atomerőmű SE cselgáncsozója, miután az 52 kilogrammos súlycsoport bronzmérkőzésén aranyponttal maradt alul az olasz Odette Giuffridával szemben.

A vigaszági bronzmeccs rendes játékidejének elején passzivitásért kapott intést Pupp a mérkőzésvezetőtől, s a folytatásban nagyon küzdött a 2016-ban Rióban ezüstérmet szerző olasszal szemben a paksi, de nem talált fogást rajta. Az idei Európa-bajnokság negyeddöntőjében több mint kilenc percig küzdöttek egymással a felek, ezúttal a ráadás mindössze fél percig tartott, amikor Guiffrida szép ipponnal fordította maga javára a csatát.

„Jelenleg keserűség van bennem, hiszen elveszítettem a bronzmérkőzést. Noha az első körben megvertem a Rio de Janeiró-i olimpiai bajnokot, a koszovói Majlinda Kelmendit, összességében nehéz boldogan értékelni. A győztes mérkőzéseimmel elégedett vagyok, a vereségekből pedig tanulnom kell” – nyilatkozott az M4 Sportnak Pupp Réka.

Pupp Réka menetelése így is nagy bravúr, hiszen olimpiai újoncként az ötödik helyen zárt az ötkarikás játékokon. Braun Ákos tanítványa minden elismerést megérdemel, hiszen rendkívül nehéz ágra kerülve verekedte el magát a negyeddöntőig, ahol a világbajnoki bronzérmes svájci Kocher állta útját. A vereség nem szegte kedvét, és a vigaszágon újabb győzelmet aratva teremtette meg az esélyt, hogy bronzéremért küzdhessen a japán fővárosban.

Eredmények, női 52 kg.

A legjobb 16 közé jutásért: Pupp Réka–Majlinda Kelmendi (koszovói) 10:0 – aranyponttal

A nyolcaddöntőben: Pupp Réka–Angelica Delgado (amerikai) 10:0

A negyeddöntőben: Pupp Réka–Fabienne Kocher (svájci) 0:10

A vigaszág: Pupp Réka–Pak Da Szol (dél-koreai) 1:0

Bronzmérkőzés: Pupp Réka–Odette Giuffrida (olasz) 0:10 – aranyponttal

Borítóképünk: Pupp Réka olimpiai újoncként az ötödik helyen zárt Tokióban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!