olimpia

2021.07.24. 08:03

Rio aranyérmesével kezd Pupp Réka

Az öt Tolna megyei induló közül elsőként Pupp Réka mutatkozik be a tavalyról idénre halasztott nyári ötkarikás játékokon.

B. S.

Forrás: IJF

Az Atomerőmű SE 52 kilogrammos súlycsoportban versenyző cselgáncsozója magyar idő szerint vasárnap hajnali 4 órától lesz érdekelt a tokiói Budókan csarnokban.

A világranglistán 19. pozíciót elfoglaló, az ötkarikás játékokra tizenharmadik helyen kijutó paksinak nem kedvezett a sorsolás, az első fordulóban rögtön az öt éve Rióban aranyérmet szerző Majlinda Kelmendi vár.

„Nem szereti tudni a sorsolását, de direkt megkértem az edzőjét, Braun Ákost, hogy a sokkhatást elkerülendő és, hogy Réka lélekben felkészüljön a mérkőzésre, mondja el neki, hogy az olimpiai bajnokkal kezd” – nyilatkozta testvérlapunknak, a Nemzeti Sportnak a lap szakértője, dr. Kovács Antal, hazánk eddigi egyetlen olimpiai bajnok dzsúdósa.

A világranglistán ötödik 30 esztendős koszovói sportoló az ötéves kvalifikációs időszak első felében remekelt, idén viszont mindössze két versenyen indult el: a januári dohai Mesterek Tornáján és a februári tel-avivi Grand Slam-tornán is bronzérmet szerzett.

A feladat nem lehetetlen, hiszen jó formában és sok versenyen van túl idén Pupp Réka. A riválisánál öt évvel fiatalabb paksi Dohában ötödik, Tel-Avivban harmadik helyen zárt, ahogy a dobogó alsó fokára állhatott fel a márciusi tbiliszi GS-tornán, valamint az áprilisi Eb-n is.

Ha túljut koszovói ellenfelén Pupp, a második fordulóban a portugál Joana Ramos vagy az amerikaiak pánamerikai-bajnoki ezüstérmese, Angelica Delgado vár rá.

Borítóképünk: Pupp Réka (fehérben) aligha kaphatott volna nehezebb ellenfelet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!