akadályfutás

2021.08.01. 07:04

Tóth Lili Anna óriási egyéni csúcsa is kevés volt a döntőbe jutáshoz

Nem jutott döntőbe, de tíz másodperccel megdöntötte egyéni legjobb idejét 3000 méter akadályfutásban a dombóvári Tóth Lili Anna a tokiói olimpián.

Berg Sándor (Forrás: MTI)

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

A DOVASE neveltje bátor versenyzéssel kezdett, az élbollyal haladt, ez azért is jó döntésnek bizonyult, mert kimaradt egy bukásból, ami az üldözőket érintette. Sőt, egy ideig vezette is a mezőnyt, az utolsó két körre kezdett fáradni. Végül óriási egyéni csúcsot ért el – csaknem tíz másodpercet faragott eddigi legjobbjából –, a harmadik futam hetedik helyén ért célba, és 9:30.96 perces idejével összesítésben a tizennyolcadik lett. A Budapest Honvéd futója kevesebb mint öt másodpercre volt az utolsóként döntőbe került riválisától. Az első három helyezettek mellett a hat legjobb időt elérő jutott a fináléba.

„Az első ezer méter ideális volt nekem, talán még egy kicsit lassú is. Az egyéni csúcsért jöttem, ezen tíz másodpercet sikerült javítanom, ami elég sok 3000 méter akadályon – nyilatkozott Tóth Lili Anna, aki elárulta, 9:30 és 9:40 perc közötti eredményre számított, őt is meglepte az ideje. – Emellett 1200-1400 méteren át vezettem, így ez egy nagyon jó futás volt. A nagy világversenyek nekem extrém jól sikerülnek, feldob a hangulat, a szurkolás, hogy nemcsak magamért futok, hanem a HUN feliratot is viselem a mezemen” – hangsúlyozta Fazekas Gáspár tanítványa, a 2014-es ifjúsági olimpián harmadik magyar versenyző.

A szám másik magyar indulója, a magyar csúcstartó Kácser Zita 41. helyen zárta az ötkarikás játékokat.

Eredmény

3000 méter akadály, 3. futam: 1. Hyvin Kiyeng (kenyai) 9:23,17, 2. Marusa Mismas-Zrimsek (szlovén), 3. Mekides Abebe (etióp)…, 7. Tóth Lili Anna 9:30,96.

Tóth Lili Anna versenyzésével véget ért az olimpia a Tolna megye indulók számára. Kenderesi Tamás (200 méter pillangóúszás) negyedik, Pupp Réka (cselgáncs, 52 kg) ötödik helyen zárt. Halmai Petra a 4×100-as vegyesváltó tagjaként nem jutott döntőbe, míg Cirjenics Miklós (cselgáncs, 100 kg) helyezetlenül zárt.

Mint arról már beszámoltunk, összességében nem kezdődött jól a vasárnap atlétáinknak Tokióban, a részletékért IDE kattintson!

https://www.teol.hu/sport/_tokyo2020/nem-igazan-sikerult-jol-atletainknak-a-vasarnap-hajnali-szereples-3906596/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!