Orvosi csoda

2022.05.16. 19:30

15 órás műtéttel választották szét a jemeni sziámi ikreket

A fiúgyermekek, Juszef és Jaszin szétválasztásában 24 orvos működött közre.

A polgárháborús Jemenből érkezett sziámi ikreket választottak szét Szaúd-Arábiában egy 15 órás műtét során. A fiúgyermekek, Juszef és Jaszin több szervüknél voltak összenőve. Szétválasztásukban 24 orvos működött közre. Az SPA jelentése szerint a 4 szakaszban végrehajtott műtét volt az egyik legkomplikáltabb, amelyet a Szalmán királyról elnevezett humanitárius és segélyközpont orvoscsapata valaha végzett – jelentette hétfőn az SPA szaúdi hírügynökség.

A szaúdi orvosok tavaly júliusban parazita ikertestvérétől szabadítottak meg egy jemeni kislányt. Akkori közlésük szerint az volt az 50. műtétjük sziámi ikreken. Tavaly decemberben a jordániai Ammánban is szétoperáltak egy jemeni ikerpárt. Szalmán szaúdi király a múlt héten elrendelte, hogy szállítsanak országába egy további jemeni sziámi ikerpárt is (két fejénél összenőtt kislányt, Mavaddaht és Rahmaht) orvosi vizsgálatra és a szétválasztásuk lehetőségének tanulmányozására.

A szaúdi uralkodó nagy jelentőséget tulajdonít hazája sziámiiker-programjának

– írta az állami hírügynökség.

Jement 7 éve sújtja polgárháború.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!