értéktár

2018.04.07. 16:30

Igyekeznek megtartani kincseiket a medinaiak

Budavári Kata

Jó példa, jó gyakorlat a medinai, ezért az Értékes értékgyűjtés előadással képviselték a megyét Lakitelken. A Minden értéknek legyen közössége! című konferencián Györköny is részt vett kiállítóként. Mint azt Vén Attilától, Medina polgármesterétől megtudtuk, a háromnapos program annak hozadéka, hogy a településen már hosszú évek óta folyik az értékek gyűjtése.

Révai Lilla Irén, a települési értéktár bizottság tagja sorra készíti az interjúkat a falu idős lakóival, élete fontos részévé vált ez a tevékenység. Ő tartotta az előadást is, amelyből kiderült, hányféle módon igyekeznek kincseiket megtartani a medinaiak. Az interjúkészítésen túl a település komoly művészeti élettel bír, elsősorban komoly zenei hagyománnyal. Medina egyedülálló módon oktató anyagot készít a környező településekkel összefogva, de rendezvényei is az értékmentés célját szolgálják. A konferencián kiderült, hogy ilyen tevékenységre szükség is van. Sok településen akár száz év is eltelt úgy, hogy a hagyományokat, értékeket hagyták veszendőbe menni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában