Érthetetlen Murvai Árpádék kérése

2024.04.25. 18:29

Máté Péter: az ÉSZ-által vezetett sportbizottság nem akarja támogatni a Gemenc Nagydíjat

„Az Oktatási és Sport Bizottság viszont nem akar segítséget nyújtani a lebonyolításhoz, ezért került elénk az ügy. Természetesen visszautasítjuk az OKSI hozzáállását, a minden korábbinál nagyobb támogatási keretüket fordítsák szépen a szekszárdi sportélet támogatására.“ – ez olvasható abban a Facebook bejegyzésben, amit Máté Péter, a szekszárdi közgyűlés Pénzügyi Bizottságának elnöke osztott meg.

Bencze Péter

Máté Péter szerint Murvai Árpádék éppen arra kaptak bizottsági keretet, hogy a szekszárdi sportot támogassák (A szerző fotója)

Az ügy előzménye, hogy szerdán kiderült, hiába kapott minden korábbinál nagyobb, mintegy 43 millió forintnyi keretet a Murvai Árpád vezette OKSI Bizottság, ők mégis inkább a város költségvetéséből támogatnák a nagy múltú kerékpárversenyt.

Idén 50. alkalommal szerveznék meg a Gemenc Nagydíjat Szekszárdon. A verseny költségeinek egy részét korábban abból a támogatásból finanszírozták, amit éppen abban az időszakban bukott el a Szekszárdi Sportközpont NKft., amikor az Éljen Szekszárd politikusa Murvai Árpád elnöki pozíciót töltött be az önkormányzati cég felügyelőbizottságában. 

Amint azt korábban megírtuk, az ügy miatt megkerestük a támogatást biztosító Sportért Felelős Államtitkárságot, akik azt válaszolták, hogy a sportközpont működését számos probléma jellemzi. Murvai Árpádot hiába kerestük, egy szót sem volt hajlandó válaszolni a kérdéseinkre

Hatalmas bajban az ÉSZ által felügyelt sportélet

Csillag Balázs, a sportközpont korábbi ügyvezetője azt mondta portálunknak, az ő idejében még évi 180 millió forint bevétele keletkezett így a cégnek évente. Vagyis rengeteg pénztől esett el a szekszárdi sportélet Murvai Árpád és az Éljen Szekszárd ténykedése idején.

Ez lehet az oka, hogy most a korábbinál nagyobb összeget, 5 millió forintot akartak kérni az Oktatási Sport és Ifjúsági Bizottságtól, ám úgy tűnik, a Murvai Árpád által elnökölt OKSI a forrást inkább a szekszárdi adózókkal fizettetné meg, mintsem hogy ők fordítsanak a Gemenc Nagydíjra az éppen erre a célra nekik adott bizottsági keretből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában