Világbajnokság, érdekesség

2022.12.12. 15:00

Négy horvát játékos töltötte eddig a legtöbb időt a pályán a világbajnokság alatt

A statisztikákkal foglalkozó FBref.com oldal összegyűjtötte, kik azok a labdarúgók, akik a legtöbb játékpercet töltötték a pályán az elődöntőig a katari világbajnokságon.

TEOL

Dejan Lovren (középen) és Josko Gvardiol a legtöbbet foglalkoztatott játékosok között szerepel a vb-n

Forrás: AFP

Nem meglepő módon a lista élmezőnyében a horvátok szerepelnek, hiszen Brazíliát és Japánt is tizenegyespárbajban búcsúztatták, de a legjobb húszba az argentinok és a marokkóiak is delegálnak játékost, a címvédő franciák viszont egyet sem.

A legtöbb játékpercet három horvát védő, Josko Gvardiol, Josip Juranovic és Dejan Lovren, valamint a kapus, Dominik Livakovic töltötte a pályán. Ők négyen mindhárom csoportmérkőzésen, valamint a tizenegyespárbajig tartó japánok elleni nyolcad- és a brazilokkal szembeni negyeddöntőn végig a pályán voltak, s már 510 játékpercnél járnak a keddi elődöntő előtt. Mindössze hét perccel marad el tőlük a szintén horvát Marcelo Brozovic, míg Ivan Perisicnek 489, Luka Modricnak 483 játékperce van már.

A nyolcadik helyen 480 perccel már marokkói futballista, Szofjan Amrabat szerepel, aki szintén végigjátszotta a válogatott mind az öt mérkőzését, viszont az észak-afrikaiak Portugáliát rendes játékidőben múlták felül. Ugyanezen oknál fogva áll a középpályással holtversenyben a három argentin, Lionel Messi, Nicolás Otamendi és a kapus Emiliano Martínez, valamint két, már búcsúzó holland, Andries Noppert és Virgil van Dijk. A 450 percnél többet pályán töltött játékosok listáján a szintén holland Nathan Aké, Denzel Dumfries (mindketten 479-479 perc) és Frenkie de Jong (475), a horvát Mateo Kovacic (455), illetve két marokkói, Hakim Zijes (455) és Asraf Hakimi (451) szerepel.

A lista első 19 helyén nincs francia, köszönhetően annak, hogy a címvédő – egyedüli elődöntős csapatként – még nem szorult hosszabbításra.

A katari világbajnokságról készült írásainkat itt olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!