Gasztronómia

2010.10.01. 00:00

Finom francia lepény cukkinivel

Ismét egy könnyű és népszerű téma. Mindig könnyű olyan ételről írni, amelyet az emberek nagy része ismer és szeret. Ha nem is készített még, de már evett valahol, hallott róla, esetleg látta egy filmben.

Mindmegette.hu

Éljen a kis!

Ezt a francia lepényt, a quiche-t (ejtsd: kis) könnyű elkészíteni, szinte bármivel tölthetjük. Változatai megszámlálhatatlanok. Lehet húsos, halas, zöldséges, a fűszerezés, a kombináció és a sajt fogja meghatározni az éppen adott lepény ízvilágát. Legnagyobb kedvenceim - a teljesség igénye nélkül: bivaly mozzarella-lukullusz paradicsom, pritaminpaprika-curry-bárány, lazac-kapor és creme fraiche (zsíros tejföl), spenót-gomba-fenyőmag, répa-koriander-római kömény, csirke-szardella-édesburgonya.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Cukkini, kéksajt, fenyőmag a tetején...
[/caption]

Megbolondítjuk fenyőmaggal

Mivel a cukkini semleges ízű, nagyon kellemes szerkezetű, végtelenül variálható, ráadásul most van a szezonja, bőven válogathatunk a friss, zsenge és olcsó zöldségből, legyen mostani quiche-ünk alapja. És bolondítsuk meg egy kis rokforttal, pirított fenyőmaggal!

Ha még többet olvasnál a képen látható fantasztikus quiche-ről, kattints cikkünkre >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!