2011.03.24. 00:00
Gőzben főtt kelt tészták
A lehető legkiadósabb ételek a különféle gőzben főtt kelt tészták sora, bár némi türelem, macera és gyakorlat szükséges az elkészítésükhöz.
Knédli, gőzgombóc, szalvétagombóc
A kelt tésztákról nem győzünk eleget regélni. Volt már szó a kenyérfélékről és kalácsokról, az édes kelt tésztákról és a sós variációkról is, nem hagyhatjuk hát ki a gőzben főtt kelt tésztákat sem. Nálunk kevésbé elterjedtek, de szomszédaink szívesen fogyasztják a knédlit, a gőzgombócot vagy a szalvétagombócot. Érdemes megismerkedni velük.
[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Sípályákról ismerős: a gőzgombóc
[/caption]
Keltek köretnek: szalvétagombóc és knédli
A köreteket tekintve kicsit ellustultunk. A legtöbb ételhez kínálhatunk krumplit, rizst, főtt tésztát, vagy készíthetünk kölest, kuszkuszt, esetleg burgurt. A húsos, szaftos ételekhez azonban leggyakrabban valamilyen száraztésztából készített körettel készülünk. De hogyan is lehetne másként? Mondjuk kelt tésztával.
Mindmegette.hu Sípályákról ismerős: a gőzgombóc -->