Gazdaság

2013.04.22. 08:11

Húsz sikeres évet ünnepelt a cég kiváló kollektívája

Az elmúlt két évtizedben nemzetközileg is elismert tolnai Fastron Hungaria Kft. szombaton tartotta jubileumi estjét. A Fastron-csoport tagjaként, folyamatosan fejlődő vállalat a megye egyik legnagyobb foglalkoztatója.

Vizin Balázs

– A tolnai vállalat az elmúlt húsz évben országos, sőt, nemzetközi hírnévre tett szert. Meggyőződésem, hogy önökkel karöltve sikerül tovább erősítenünk a céget, azt kívánom, hogy nemcsak a munkahelyükön, hanem az élet valamennyi területén nagyon sikeresek legyenek – emelte ki beszédében szombaton este Tolnán, a Bezerédj Pál Szabadidőközpontban a Fastron Hungaria Kft. fennállása 20 éves jubileuma alkalmából tartott rendezvényen Fáskerty Gábor. A Fastron Hungaria Kft. annak a Fastron-csoportnak a tagja, amelyet 1978-ban Malaysiában, Penangban alapított Fáskerty Gábor. A Kft. jogelődje, a tolnai Gép- és Műszeripari Szövetkezet 1993-ban, kerek 20 esztendeje lett a Fastron Group tagja.

Tolna megye egyik legjelentősebb foglalkoztatója

A kellemes hangulatú esten – amelyre a tolnai cég valamennyi munkatársa meghívást kapott – Mayer Károly is köszöntötte a megjelenteket. Az ügyvezető igazgató úgy fogalmazott: az ünneplésre a puszta évfordulókon kívül okot ad a vállalat sikeres működése és az elért eredményeik is, amelyek a mostani, válság sújtotta időszakban talán nem számítanak általánosnak. – Büszkék vagyunk a cégre, ezután is azon dolgozunk, hogy fejlődése töretlen legyen. Nagyra értékeljük azt a kiemelkedő támogatást, amelyet a tulajdonosoktól kapunk a beruházásokhoz. A Fastron Hungaria Kft. tolnai fejlesztései országos léptékben is példaértékűnek tekinthetők: az elmúlt 20 évben több, mint 6 milliárd forintot eszközölt erre a célra a Fáskerty család. Mindez biztosítja a feltételeit a sikeres működésnek és garanciája annak, hogy vállalatunk még sokáig a legnagyobb foglalkoztatója lesz a városnak, egyik legjelentősebb munkaadója megyénknek – világított rá Mayer Károly.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Jobboldalról Fáskerty Gábor és neje, Mayer Károly ügyvezető és az ünneplő munkatársak (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Díszoklevelet kaptak a példás munkáért

– Még sok olyan ember kellene Tolnára, Magyarországra, mint Fáskerty Gábor! – utalt felszólalásában az alapító-tulajdonos nem mindennapi szerepvállalására dr. Sümegi Zoltán. A város polgármestere a település nevében gratulált a vállalat sikereihez és örömét fejezte ki, hogy ebben a helyi és a környéken élő lakosoknak is nagy szerepük van azáltal, hogy a cég kiváló kollektívájában dolgozhatnak. Hozzátette, nagy segítséget jelent Tolnának és a családoknak a Fastron Hungaria Kft. léte, arról biztosította a vállalat vezetőit, hogy akárcsak az eddigiekben, a jövőben is számíthatnak a városra. Beszéde végén Fáskerty Gábornak és Mayer Károlynak átadta azt a két díszoklevelet, amely ugyancsak ezt az üzenetet foglalja magába.

A jubiláló dolgozókat is köszöntötték

Palotás Györgyi, a Fastron Hungaria Kft. humán erőforrás (HR) vezetőjének irányításával a beszédeket követően a „2012-es év dolgozója” kitüntetéseket adták át, valamint a 30, 20 és a 10 éve a vállalatnál dolgozó munkatársakat jutalmazták. Az ajándékok átadása közben a HR vezető a vállalat valamennyi alkalmazottja nevében megköszönte Fáskerty Gábornak és családjának mindazt, amit ennek a roppant összetartó, a cég iránt lojális csapatnak nyújtanak évtizedek óta.

Közösen lazított a cég több, mint 400 munkatársa

A jubileumi estet számos kiegészítő program is színesítette. A cég külön jutalmazta Majzik Zsuzsannát, aki nemcsak a munkában, hanem az asztaliteniszben is jeleskedik. A március elején meghirdetett húsvéti rajzpályázat eredményeit is ekkor hirdették ki, gyerekeket és felnőtteket egyaránt díjaztak a szebbnél-szebb alkotásokért. A fergeteges hangulat megteremtésében Janicsák Vecának, az X-faktorból ismert énekesnek is nagy szerepe volt. Az ő műsorát követő bál, tombolasorsolás és az ugyancsak remekül sikerült házi tehetségkutató: a Fastron-Voice is a színpad elé csábította a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!