Bulvár-celeb

2024.02.06. 05:05

Nagy volt az ijedség: gekkót találtak a csomagok között Békéscsabán

Csomagok között talált kis fali gekkót mentettek pénteken délután az egyik békéscsabai cég dolgozói.

Fotó: beol.hu/Bencsik Ádám

A Wildlife Vet Állatorvosi Rendelő Facebook-posztjából kiderült, egy békéscsabai vállalat dolgozói pénteken egy kis fali gekkót találtak és bevitték a rendelőbe, hogy ott gondját viseljék. 

Egyelőre rejtély, hogy miként került a csomagok közé a kis állat, ahogy az sem sejthető, hogy mióta lehetett becsomagolva.

Sproch Ágnes Békés vármegye egzotikus állatokkal foglalkozó állatorvosa, a cég munkatársai éppen ezért hozzá vitték be. A fali gekkó szerencsére jó állapotban van, az egyik békéscsabai díszállat-kereskedésnek köszönhetően kaptak kölcsön egy kis terráriumot, és abban helyezték el az állatot, ahol a gekkó láthatóan jól érzi magát.

Fotó: beol.hu / Bencsik Ádám

Sproch Ágnes kérdésünkre elmondta, a fali gekkó elterjedési területe Dél-Európa, Nyugat-Ázsia és Észak-Afrika. Kisebb hüllőkkel, rovarokkal táplálkozik.

 A gekkók általában magányosan tartandók, a hímek ugyanis harcolnak egymással. Csoportos tartásuk csak úgy lehetséges, hogy egy hímet és egy-két nőstényt tartanak együtt. A nőstények falak repedéseibe rakják a tojásaikat, vélhetően így került a csomagolóanyagok közé, valószínűleg még valahol külföldön. 

A békéscsabai rendelőbe került példány nőstény, sorsáról később döntenek – írta a beol.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában