gyász

2020.10.28. 07:15

Koronavírus-fertőzésben halt meg a magyar színész

Elhunyt Kelemen Csaba, az egri Gárdonyi Géza Színház 65 éves színésze. Évtizedeken át játszotta például Dobó István szerepét, de láthattuk a Kisváros, a Szomszédok és az Angyalbőrben sorozatokban is.

Forrás: Shutterstock

Kelemen Csabát a miskolci a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban kezelték koronavírus-fertőzése miatt, de más betegségekkel is küzdött. A nagyszerű művész 31 évig szolgálta színházát és szórakoztatta az egrieket – írta a Bors.

Kelemen Csaba a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1980-ban szerzett diplomát, 1982-ig a debreceni Csokonai Színháznál, 1982-89-ig a budapesti Radnóti Miklós Színháznál volt szerződésben.

Az 1994-ben alakult Agria Nyári Játékok Kft. alapító tagja. Mint ahogy az egri színház közösségi oldalán írja: sok-sok szerepében őrizni fogja őt az emlékezet. Évtizedeken át játszotta például Dobó István szerepét, de láthattuk a Kisváros, a Szomszédok és az Angyalbőrben televíziós sorozatokban is.

Kelemen Csaba
Fotó: heol

 

Barátjaként szerette őt, Sasvári Sándor, aki a közösségi oldalán megrendülten búcsúzott el tőle. Ezt a megható, közös jelenetet is megosztotta az oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában