népszerű úticél

2020.01.17. 17:07

Rekordszámú magyar nyaralt Horvátországban

2019-ben több mint 644 ezer magyar turista csaknem 3276 ezer vendégéjszakát töltött Horvátországban. A legtöbben a Kvarner-öböl valamelyik települését keresték fel.

Porec, 2011. július 19. Nyaralók fürdenek a Porechez tartozó Lanterna üdülõfalu strandján, Horvátországban. MTI Fotó: Cseke Csilla

Forrás: MTI

Fotó: Cseke Csilla

Rekordot döntött tavaly a magyar turisták száma és a vendégéjszakák mennyisége is Horvátországban, ezzel folytatódott a tendencia – tájékoztatott a Horvát Turisztikai Közösség budapesti képviseletének igazgatója pénteken.

Ivana Herceg közlése szerint a vendégszám 3,3 százalékkal, a vendégéjszakák száma 2,3 százalékkal haladta meg a 2018-ast.

Az adatok alapján a legtöbb magyar a Kvarner-öböl valamelyik településén vagy szigetén töltötte az idejét, 191 ezer turista csaknem 916 ezer éjszakát. A második legnépszerűbb úti cél az Isztriai-félsziget volt, a harmadik pedig Split térsége, amitől alig lemaradva Zára (Zadar) térsége következik a sorban.

Településekre lebontva a legtöbben a magyarok közül Crikvenicát keresték fel, ahol 36,1 ezer vendég 170,1 ezer éjszakát tartózkodott. A vendégszámot tekintve Rovinj szerepel a második helyen 23,6 ezer fővel, Vir pedig a harmadikon 22 ezer látogatóval. A tartózkodási időt illetően azonban Vir volt a népszerűbb 167,7 ezer éjszakával, míg Rovinjban 115,7 ezer magyar vendégéjszakát regisztráltak.

A további leglátogatottabb település sorrendben Zágráb, Abbázia (Opatija), Porec, Medulin, Zára, Rab és Umag volt, az ott töltött éjszakák alapján azonban Rovinj, Medulin, Porec, Rab, Lopar, Zára, Vodice és Abbázia a sorrend.

Ivana Herceg jelezte azt is: a magyar turisták túlnyomó többsége – 441,6 ezer vendég – egyénileg kereste fel Horvátországot, nem egészen 202,6 ezren pedig utazási irodák szervezésében jártak az adriai államban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában