Bejelentés

2024.03.20. 14:04

Az idei évben több mint 5,6 millió adózónak készítette el a NAV az adóbevallását

Elérhetővé váltak az adóbevallási tervezetek a NAV eSZJA-oldalán, számol be róla a Világgazdaság. Erről posztolt a közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter elárulva, hogy idén több mint 5,6 millió adózónak készítette el az adóbevallását a NAV.

MW

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint már söralátétre sincs szükség az adóbevalláshoz

Forrás: MTI

Fotó: Olivier Hoslet

A Varga Mihály ismertetése szerint idén eddig 700 ezren léptek be az online felületre – írja cikkében a Világgazdaság oldala. Mint írják, ők azzal is szembesülhettek, hogy az eSZJA idén még egyszerűbb és áttekinthetőbb lett.

 A legtöbbeknek nincs dolguk, hiszen a fizetési adataikból dolgozott a NAV. Ám ha a fizetésen kívül, például lakáskiadásból bevétele volt valakinek, vagy egyéb kedvezményre jogosult, azt be kell írni a tervezetbe

–  figyelmeztetett Varga Mihály. 

A magyar adózóknak így már nyolc esztendeje nem kell a személyijövedelemadó-bevallással bajlódniuk, helyettük a bevallás tervezetét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készíti el, már söralátét sem kell. Korábban, ha valaki nem nyújtotta be az szja-bevallását, mulasztási bírsággal számolhatott. Most akkor is érvényes az adóbevallása, ha rá sem néz: május 21-én automatikusan érvényessé válnak a bevallási tervezetek

 – írta a pénzügyminiszter.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában