Nyomoz a rendőrség

2022.06.27. 12:06

Többen megsérültek Budapest belvárosában, leomlott egy épület

Homlokzati fal dőlt az utcára és parkoló autókra Budapest belvárosában.

Leomlott egy negyedik emeleti ház párkánya Budapesten, a VI. kerületben, a Jókai utcában. Rengeteg törmelék van most is a járdán, a környéket beteríti a por. A tűzoltó már a helyszínen vannak, legalább négyen megsérültek. A katasztrófavédők további sérülteket keresnek a romok alatt.

Forrás: Polyák Attila / Origo

Az elsődleges adatok szerint a lehulló törmeléktől négyen sérültek meg. 

Egy embert súlyos sérülésekkel vittek kórházba, hárman kisebb zúzódásokkal megúszták a balesetet.

A helyszínről az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál jelentkezett be, aki a sérültekről adott bővebb információkat.

A legsúlyosabb sérült egy fiatal nő, aki koponyasérülést, gerincsérülést, belső sérüléseket szenvedett. Őt gyors ellátásban részesítették a mentők és azonnal baleseti osztályra szállították.

 A Budapesti Operettszínház egyik táncművésze a sérült, aki éppen munkahelyére tartott - közölte a teátrum hétfőn. Munkatársuk most kórházi, baleseti ellátásban részesül. Az operettszínház vezetése és társulata támogatásáról biztosítja sérült társulati tagját és családját - írta az Operettszínház.

Három további sérült zúzódások, sebek miatt szorul segítségre, őket is baleseti osztályra vitték

A mentési munkálatok ezekben a percekben is tartanak – írják a rendőrök a közleményükben.

A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a katasztrófavédők is és keresőkutyával vizsgálják át a romokat. 

Forrás: Polyák Attila / Origo

Minden bizonnyal attól tartanak, hogy a nagy mennyiségű törmelék alatt sérültek lehetnek. A területet közben a rendőrökkel közösen lezárták.

A BRFK foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított nyomozást. Azt, hogy pontosan mi történhetett, szakértők bevonásával vizsgálják.

Forrás: Polyák Attila / Origo

A Ripost rövid videót is készített a helyszínen:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!