Krimi

2023.07.10. 04:55

Újabb részletek derültek ki a kétpói vonatbalesetről

Az egyik felborult vagonból ipari célú vegyszer folyt ki, ez azonban nem jelent veszélyt az emberek számára. A pályaszakasz egy darabig még zárva marad.

Fotó: szoljon.hu/Mészáros János

A vasárnap dél körül bekövetkezett vasúti baleset kapcsán késő délután Mondi Miklós Zoltán, a MÁV Zrt. szegedi Pályavasúti Területi Igazgatóságának igazgatója rendkívüli sajtótájékoztatót tartott - írja a szoljon.hu.

A szakember az eddigi híreket megerősítve pontosabb információkkal szolgált. Elmondta, hogy a 12:18 perckor Szolnokról Békéscsaba–Lőkösháza felé közlekedő, egy vontatóból és tizenhét kocsiból álló tehervonat-szerelvény kilenc kocsija siklott ki Kétpónál. 

Személyi sérülés nem történt. Több tartályvagonban azonban ipari célú vegyianyagot szállítottak, ezek közül egy felborult, megsérült, a vegyszer pedig kisebb mennyiségben ki is folyt...

Mondi Miklós Zoltán jelezte, a szakemberek megállapították, hogy a közeli Kétpó lakóira nem veszélyes a kifolyt anyag, illetve a környezet sem károsult nagy mértékben. A 46-os út felöl vezető útnál a kétpói átjárót azonban lezárták, azt valószínűleg hétfő reggelre már szabaddá teszik.

A további tennivalókról elmondta: Szolnokról érkezik majd egy daru, mely a kisiklott kocsikat eltávolítja az útból.

A kár többszázmillió forintos, a vágány és a felső vezeték is sérült, ezért az arra közlekedő vonatokat egy ideig pótlóautóbuszokkal helyettesítik, melyről a Mávinform közösségi oldalán lehet tájékozódni.

A baleset okáról egyelőre nem tudnak semmit, azt szakértők bevonásával vizsgálják.

Fotó: szoljon.hu / Mészáros János

Védik a vonatbaleset közelében lévő vízfolyásokat Kétpónál 

Visszatérhettek otthonukba a délután Kétpón történt vasúti baleset közelében élők, akiknek elővigyázatosságból egy ideig védőtávolságon kívül kellett tartózkodniuk – adta hírül este 8 órakor az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóosztálya. Az intézkedés a környék tizenkét házának negyven lakóját érintette. A környezetre veszélyes, szivárgó anyag miatt a baleset közelében levő vízfolyások védelme érdekében ideiglenes földsáncot létesítettek, és zsilipeket is lezártak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában