Krimi

2023.08.02. 04:55

Bravúr: egyszerre három toplistás magyar bűnözőt kaptak el

Régóta szökésben voltak.

Forrás: Shutterstock

Fotó: zef art

V. Sándor István és társai 2020-ban és 2021-ben Bács-Kiskun vármegyében előbb Kecelen, majd Kecskemét külterületén mintegy 300 millió forint értékű beruházással egy professzionálisan felszerelt, számítógépes rendszer által távvezérelt, több ezer kendernövény egyidejű termesztésére és feldolgozására szolgáló infrastruktúrát alakítottak ki. Ezt a magyar rendőrség 2021. május 21-én felszámolta, a bűnbanda tagjai közül kettőt sikerült azonosítani és elfogni, öten azonban megszöktek, ellenük a Debreceni Járásbíróság európai és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki. Ők öten bekerültek az Europol Game Over elnevezésű médiakampányába, a legkeresettebb 54 európai bűnöző közé.

A férfiak Spanyolországba menekültek és éveken át álnéven bujkáltak, de bűnözői mivoltukat ez idő alatt sem adták fel, 2022 tavaszától további magyar állampolgárok bevonásával kamionokba rejtve kábítószert csempésztek be Magyarországra. A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján legkevesebb 10 alkalommal 100 kilogramm marihuánát és 10 kilogramm kokaint hoztak be.

Idén májusban kiderült, hogy V. Sándor István és társai a híres spanyol Costa Blanca tengerparti üdülőterületen rejtőzhetnek, ezért a magyar rendőrség felvette a kapcsolatot a spanyol hatóságokkal. Az együttműködésnek köszönhetően július 19-én Calp településen sikerült kézre keríteni. V. Sándor Istvánt, V. Rolandot és K. Erik Tibort.

Az esettel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón a rendőrök elmondták, a bűnszervezet két tagja továbbra is szökésben van, így a rendőrség mindenkit arra kér, hogy akinek érdemi információja van róluk, az tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón – írta meg a police.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában