Baleset

2023.10.17. 05:45

Zebrán gázoltak el egy gyereket Esztergomban (videó)

Az ügyben a szlovák állampolgárságú nő ellen eljárást indított az ügyészség. A gázoló pénzbüntetést és eltiltást kaphat tettéért.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Alliance Images

A közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki zebrán átkelő gyalogost ütött el Esztergomban, mert az átkelőhelyhez közeledve sem lassított kocsijával – írja a Kemma.hu.

Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől a lap megtudta, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a nővel szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el a közúti vezetéstől.

A vádirat szerint a szlovák állampolgárságú nő  2021. november 4-én  44–50 kilométer/óra közötti sebességgel vezette az autóját Esztergom lakott területén a kijelölt gyalogos-átkelőhely irányába. Ezen az útszakaszon a megengedett legnagyobb sebesség 40 kilométer/óra.

Ekkor a zebrán átkelésre várakozott a kiskorú járókelő. A sofőr nem lassított a zebrához közeledésekor, ezért nem észlelte időben az elsőbbséggel rendelkező, azonban az úttestre váratlanul lelépő gyalogost, aki kerékpárját maga mellett tolva akart átkelni az úton.
A videó a gázolásról itt tekinthető meg: 

A nő akkor vette észre a gyalogost, amikor az az úttestre lépett, ekkor már késedelem nélkül fékezett, eközben elütötte őt. Az ütközés miatt a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, ennek tényleges gyógytartama 3 hónap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában