Krimi

2024.01.18. 17:57

„Lángba borítom ma éjjel a várost” – elfogták a terrortámadásokkal fenyegető IV. kerületi férfit (videó)

Azt állítja: az egészet csak viccnek szánta, és egy rockdal adta az ihletet a leveleihez.

MW

Forrás: Police.hu

A Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte a letartóztatását annak a férfinek, aki terrortámadásokról – köztük a bécsi főpályaudvar felrobbantásáról – küldött fenyegető e-maileket a rendőrségnek, írja az MTI a Budapest Környéki Törvényszék közleménye alapján. 

A gyanúsított hétfőn mobiltelefonnal az Országos Rendőr-főkapitányságnak, a Készenléti Rendőrségnek és fővárosi kerületi rendőrkapitányságoknak több e-mailt küldött, amelyekben kérte, hogy küldjék ki lakcímére a bevetési osztályt, a „TEK-et”, illetve jelezte azt is, hogy lőfegyvere és lőszere is van. Ezt egyik levelében lőfegyvernek látszó tárgyakról küldött képekkel is bizonyította.

A férfi később a Váci Rendőrkapitányság központi e-mailjére is küldött üzenetet, amely komoly félelem keltésére alkalmas, személy elleni erőszakos és közveszélyt okozó bűncselekménnyel fenyegetést tartalmazott.  

Hasonló e-maileket küldött a Győri Rendőrkapitányság központi e-mail-címére is, amelyek több Bécs elleni terrortámadásra utaló fenyegetést is tartalmaztak.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája meghallgatta a gyanúsítottat, és az ügyészi indítvánnyal részben egyetértve elrendelte a letartóztatását legfeljebb egy hónapra 

az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben. 

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható – áll a közleményben. 

Forrás: Police.hu

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az ügyről csütörtökön a police.hu oldalon azt írta: a 27 éves férfit a rendőrök néhány óra alatt elfogták egy budapesti, IV. kerületi lakásban. 

A férfi által küldött levelekben olyan kifejezések szerepeltek, mint „lángba borítom ma éjjel a várost”, „lőfegyvert és lőszert tartok”, „felrobbantom az egész várost – Allahu Akbar” vagy „a Hamász nevében terrortámadást tervezek”.

Tettét, amelyet elmondása szerint viccnek szánt, a rendőröknek azzal magyarázta, hogy kedvenc zenekara a Hooligans, a Lángba borítom a várost című nótájuk adta az ötletet számára, és kíváncsi volt arra is, hogyan érkeznek ki a bevetési egységek az otthonához.

A rendőrök a férfit őrizetbe vették, ellene terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés gyanúja miatt indult eljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában