Krimi

2024.03.22. 14:49

Beleszaladt a rendőrbe egy csaló taxis, 12 ezer forintos alapdíjjal számolt

Elképesztően pofátlan taxist kapott el a rendőrség. Az idős sofőr minden szabályt megszegett.

A taxis teljesen hülyének nézte az utasokat, vajon hány embert csapott be?

Forrás: police.hu

A motorkerékpáros járőr március 16-án délután az V. kerületi Erzsébet téren ellenőrzött egy taxist. A sárga Mercedesen taxijelzés és -rendszám volt, emellett az autón feltüntettek egy független szolgáltató feliratot, valamint a hivatalos áraktól jelentősen eltérő díjszabást – írja a police.hu.

Az áltaxis 11-szeres alapdíjjal dolgozott, 1100 forint helyett, 12000 forinttal számolt.

 

12 ezer forintos alapdíj. Az igen!

Az idős sofőr azt állította, hogy nem végez személyszállító szolgáltatást. A rendőrség közleménye szerint a jármű külső jegyein túl az is ellentmondásos volt, hogy az autóban viteldíjkijelzőt és utastájékoztatót helyeztek el, emellett pénztárgép és POS-terminál is működött.

A férfi nem rendelkezett a taxizáshoz szükséges engedéllyel és az autója műszaki engedélye több mint egy éve lejárt. A rendőrt nem győzte meg a sofőr védekezése, miszerint csak azért használ taxijelzést, hogy használhassa a buszsávot.

A lejárt műszaki miatt helyszíni bírságot kapott, majd elvették tőle az autó rendszámát. A személyszállító szolgáltatással összefüggő szabályok megszegése miatt közigazgatási eljárást indítottak ellene.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában