Krimi

2024.04.25. 05:40

15 ezer forintos bírság miatt vertek meg egy rendőrt, fesztiválon támadtak rá

A rendőrre menyasszonya előtt támadt rá egy férfi.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: csikiphoto

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és testi sértés vétsége miatt nem jogerősen 2 év 6 hónap börtönre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki korábban kiszabott helyszíni bírság miatt bántalmazott egy szolgálaton kívüli rendőrt – tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

Dobó Dénes közleménye szerint a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság állományába tartozó rendőr őrmester szolgálatának ellátása során már több alkalommal intézkedett a vádlottal szemben, egy esetben 15 ezer forint szabálysértési helyszíni bírságot szabott ki.

A vádlott ezen intézkedések, de különösen a helyszíni bírság kiszabása miatt elégtételt kívánt venni a rendőrön.

A vádlott 2023 szeptemberében egy Nyírábrányban megrendezett fesztiválon, ittas állapotban kötött bele a rendőrbe, aki a menyasszonyával volt a rendezvényen.

A rendőr és menyasszonya el akarták kerülni a konfliktust, ezért a vádlottnak hátat fordítottak és távozni akartak. 

A vádlott indulatosan utánuk ment, megragadta a rendőr vállát, és egy alkalommal ököllel arcon ütötte. 

A további bántalmazást egy közelben tartózkodó ember akadályozta meg, aki a vádlottat visszatartotta addig, amíg a rendőr és menyasszonya távozott a helyszínről.

A döntés ellen az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője elsődlegesen eltérő jogi minősítés megállapítása, másodlagosan enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik – jelezte a szóvivő.

Borítókép: illusztráció
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában