Karácsony

2023.12.07. 08:00

Ünnepváró adventi programokkal készül a Hagyományok Háza péntektől vasárnapig

Koncertekkel, bábelőadással, adventi ringatóval, ajándékkészítő műhelyekkel, színpadi műsorokkal, gyerektáncházzal, gasztronómiai előadással és kézműves vásárral várja az érdeklődőket a Hagyományok Háza péntektől vasárnapig - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

MW

Forrás: Facebook / Hagyományok Háza

Fotó: Gabor Dusa

Pénteken 16 órától kezdődik a Hagyományok Háza karácsonyi rajzpályázatának díjátadója és kiállításmegnyitója, valamint ezzel párhuzamosan az érdeklődők egy tárlatvezetésen vehetnek részt a Miska - múltidéző borosedények című kamarakiállításon.   

Szombaton a Guliba Társulat és Bumberák Maja várják előadásaikkal a kicsiket az Átriumba, Katlan Tóni vezénylésével pedig a gyermekek egy főzőworkshopon vehetnek részt. A Hagyományok Háza épületében előbb a Kerek egy ég alatt című mesés-énekes homokrajz produkció kerül színre, este pedig a Magyar Állami Népi Együttes produkciója szórakoztatja a látogatókat - áll a közleményben.   

Minden korosztálynak kínálnak ünnepi programot a szervezők
Fotó: Gabor Dusa / Forrás: Facebook / Hagyományok Háza

Vasárnap Katlan Tóni habcsókkészítésre várja a sütni vágyókat az Átriumban, majd a Bahorka Társulat, Aranyosi Bogi és Balog Mariann mutatják be produkcióikat.   

A Hagyományok Háza közleményében kiemeli, hogy az ajándékkészítő műhelyekben kis létszámú csoportokban lehet dolgozni, így az oktatók mindenkire egyéni figyelmet tudnak fordítani, hogy elkészülhessenek a személyes karácsonyi ajándékok.   

Az érdeklődők az ünnepváró vásárban egyedi, kézzel készült ékszereket, játékokat, a háztartásban használt praktikus eszközöket, textileket, dísztárgyakat, öltözetdarabokat és kiegészítőket vásárolhatnak, segítve ezzel az alkotókat is, hogy megmaradhassanak mesterségüknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában