a derbi diszkrét bája

2019.02.09. 21:35

A Fradi is beleunt a derbibe: az utolsó pillanatokban egyenlített az Újpest

Az Újpest Simon Krisztián 93. percben szerzett góljával 1-1-es döntetlent játszott otthon a listavezető Ferencvárossal a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati rangadóján.

Budapest, 2019. február 9. Az újpesti Branko Pauljevic (b) és ferencvárosi Ivan Petrjak a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencváros mérkõzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2019. február 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A zöld-fehérek ezzel a döntetlennel 9 pontosra növelték előnyüket a címvédő MOL Vidi FC-vel szemben, mivel a fehérváriak meglepetésre kikaptak a Diósgyőrtől 2-1-re.

Ez volt a 225. bajnoki rangadó a Ferencváros és az Újpest között, a zöld-fehérek 102. alkalommal diadalmaskodtak 62 döntetlen és 61 újpesti siker mellett.

A Ferencváros az első pillanattól kezdve magához ragadta a kezdeményezést és már a 11. percben vezetést szerzett Varga Roland révén.

 

Az Újpestnek vendéglátóként is a kontrákban kellett bíznia, a zöld-fehérek védelme azonban viszonylag könnyedén hárította el ezeket a próbálkozásokat.

A ferencvárosi Lovrencsics Gergő és Novothny Soma a kép előterében a derbi feltüzelt hangulatában.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A második félidő elején a lila-fehérben debütáló Rácz Barnabás kis híján egyenlített, de tekerése mellé szállt. Egészen a 93. percig úgy tűnt, nem lesz ennél nagyobb lehetősége a mérkőzésen az Újpestnek, ekkor azonban érkezett a csereként pályára lépő Simon Krisztián, aki az első kaput eltaláló hazai lövéssel pontot mentett csapatának.

 

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Újpest FC-Ferencváros 1-1 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, 8719 néző, v.: Farkas Á.

gólszerzők: Simon K. (93.), illetve Varga (11.)

sárga lap: Nagy D. (15.), Novothny (88.), illetve Böde (42.), Dibusz (86.), Dvali (88.), Leandro (91.)

A játéknap további eredményeit ezen a linken találják.

Borítókép: Az újpesti Branko Pauljevic és ferencvárosi Ivan Petrjak a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Újpest FC – Ferencváros mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2019. február 9-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában