A csoportos jégkorong-világbajnokság

2023.05.13. 08:13

Elsőként a dánok ellen küzd a magyar jégkorong-válogatott Tamperében (videó)

Szombaton Dánia ellen kezdik meg a szereplést a magyarok Finnországban - számol be róla az Origo.

MW

Szirányi Bence (j) a jégkorong-világbajnokság nyitó mérkőzése előtt tartott edzésen a Nokia Arénában a finnországi Tamperében 2023. május 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A magyarok 15.20-kor lépnek pályára Dánia ellen - ismerteti a portál. A mérkőzést a Sport 1 közvetíti.

Mint írják, az Egyesült Államok, a házigazda Finnország és Svédország külön kategóriát képvisel, ellenük szinte semmi esély nincs a pontszerzésre. Marad négy másik csapat: Dánia, Franciaország, Németország és Ausztria. Ebből a négyből van kettő olyan (a francia és az osztrák) amely ellen talán lehet győzni. De ez is az óriási bravúr kategóriájába sorolható.

Az Origo szerint, mivel a magyar csapatnak egyetle NHL-ben szereplő játékosa sincs (soha nem is volt), így ebben a tekintetben mindenképpen Dánia jár előrébb. A dánok tavaly éppen csak lemaradtak a negyeddöntőről, ötödikek lettek saját csoportjukban, Szlovákiával azonos pontot szerezve, de mégsem továbbjutva.

Ebből is látszik, hogy a magyar válogatott első ellenfele roppant erős és szervezett csapat lesz.

Az Origo cikke további részletekkel ITT olvasható.

Hosszabbításos francia siker a magyar nyolcasban

A francia válogatott hosszabbítás után 2-1-re legyőzte az osztrák csapatot a magyar érdekeltségű tamperei csoportban a jégkorong-világbajnokság első fordulójában, a szombati játéknapon.

A papírforma alapján ez a két együttes, valamint a magyar csatázik a bennmaradásért. Ezért is volt különösen fontos ez az összecsapás.

A puhatolózós első negyedóra után a franciák előbb kettős, majd szimpla emberelőnybe kerültek, és egy szép korongjáratás után Tim Bozon éles szögből leadott kapáslövéssel szerzett vezetést.   

A folytatás sem hozott sok helyzetet, majd a záró játékrész elején a gallok sztárja, Alexandre Texier palánkra lökésért végleges kiállítást kapott, és még az is elképzelhető, hogy eltiltják. A fórt Thomas Raffl váltotta gólra, fonákkal emelte a keresztléc alá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában