Csillagászati árak

2023.09.26. 09:52

Az MLSZ hadat üzen a jegyüzéreknek

A múlt hét pénteken meghirdetett hivatalos online jegyvásárlási napon három óra alatt valamennyi belépő elkelt a Szerbia elleni október 14-i találkozóra. A válogatott Eb-selejtezőjére azóta csillagászati áron kínálnak jegyet a feketepiac szereplői. Az MLSZ felismerte a problémát, ezért megújul a Szurkolói Klub.

MW

Szurkolók a Magyarország - Csehország barátságos labdarúgó mérkőzésen 2023. szeptember 10-én

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

A szövetség hétfőn kiadott közleményben határozottan arra kéri az érdeklődő szurkolókat, hogy tartózkodjanak a nem hivatalos értékesítési forrásból kínált jegyek megvételétől. Magyarán kerüljék a feketepiacot. 

Az MLSZ ugyanis csak a hivatalos jegyértékesítési partnerétől vásárolt jegyekért és a náluk átírt jegyekért vállal garanciát. 

A szövetség tisztában van a problémával, és a maga eszközeivel törekszik a megoldásra. Jogszabály-módosítást fog kezdeményezni annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen védekezni a jegyüzérekkel szemben.

Továbbá megújul a Szurkolói Klub: 

az új rendszerben a ténylegesen mérkőzésre járó legaktívabb szurkolók kapnak majd elővásárlási lehetőséget, valamint erősíteni fogja a jegyértékesítéssel és névátírással kapcsolatos biztonságot, átláthatóságot és tisztességes piaci magatartást.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Senki ne vásároljon jegyet privát csatornákon!

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy senki ne vásároljon privát, vagy más egyéb csatornákon jegyet a magyar válogatott mérkőzéseire, mert ez „rendkívül sok veszéllyel jár”, többek között olyan hamis, vagy többször nyomtatott belépőkhöz is juthatnak ilyen módon, amelyekkel aztán nem tudnak belépni a stadionba.

Az MLSZ szóvivője az M1 aktuális csatornának kedden azt mondta, aki tagja az MLSZ hivatalos jegyértékesítési rendszerének és azon keresztül vásárol jegyet, az biztos lehet abban, hogy eredeti és érvényes belépőt vesz.

„Mélységesen elítéljük azokat a személyeket, akik a felfokozott érdeklődést jogtalan anyagi haszonszerzésre használják fel, és együtt érzünk azokkal a szurkolókkal, akik valóban azért szerettek volna ott lenni a Puskás Arénában, hogy segítsenek, szurkoljanak a válogatottnak” – jelentette ki Sipos Jenő, és hozzátette, már elkezdődött a Szurkolói Klub megújítása.

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője
Fotó: Bencsik Ádám / Forrás: Békés Megyei Hírlap

„A rendszer megújításán már dolgoznak a szakemberek, a lényeg pedig az, hogy tiszta, átlátható és megbízható viszonyok legyenek a Szurkolói Klubon keresztül” – fogalmazott a szóvivő.    

A szövetség leszögezte, a jegyek felhasználására vonatkozó szabályok megszegése hatósági eljárást vonhat maga után, ezért ha az MLSZ be tudta vagy be tudja azonosítani az elkövetőt, minden esetben feljelentést tett és a jövőben is tesz.

„A jelenlegi jogszabályi környezet nem teszi lehetővé, hogy a szövetség hatékonyan felléphessen a tisztességes szurkolók érdekeit sértő jelenséggel szemben, ezért az MLSZ jogszabály-módosítást fog kezdeményezni annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen védekezni a jegyüzérekkel szemben” – közölte a magyar szövetség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában