Előrelépés

2023.09.02. 16:08

Vécsei Bálint a japán élvonalba igazolt

A 12-szeres válogatott labdarúgó a Vissel Kobe együttesében mutatkozik be.

MW

A ferencvárosi Vécsei Bálint a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Vasas FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen az Illovszky Rudolf Stadionban 2022. február 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Már nagyon várom, hogy új csapatom mezét viselhessem. Minden tőlem telhetőt megteszek a bajnokság megnyerése érdekében, hogy együtt állhassunk a csúcson!

– nyilatkozta új klubja honlapján a 30 éves középpályás.

Vécsei korábban a Budapest Honvéd, az olasz Bologna FC és US Lecce, a svájci FC Lugano, illetve legutóbb a Ferencváros játékosa volt. A bajnokságot négyszer, a Magyar Kupát egyszer nyerte meg, 160 NB I-es mérkőzésen 13 gólt szerzett, a válogatottban 12 találkozón kétszer volt eredményes.

A magyar válogatott tagjai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én. Elöl Ádám Martin, Kerkez Milos, Bolla Bendegúz, Nagy Ádám és Sallai Roland, hátul Willi Orbán, Vécsei Bálint, Dibusz Dénes kapus, Szalai Attila, Lang Ádám és Szoboszlai Dominik (b-j)
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

Az 1966-ban alapított Vissel Kobe legismertebb játékosa a 2018-ban igazolt világbajnok spanyol Andrés Iniesta volt, de ő idén elhagyta a klubot. A japán Szuperliga 1997-es létrehozása óta a Vissel Kobe legjobb eredménye a 2021-es bronzérem, illetve a Császár Kupa 2019-es megnyerése volt. 

Jelenleg, 25 forduló után a tabella második helyén áll a csapat, egy ponttal lemaradva a listavezető Jokohama Marinos mögött.

Vécsei az M1 aktuális csatornán elmondta, a japán bajnokság jó intenzitású, és decemberig tart, a szerződése is addig szól, de hosszabbítási opciót is tartalmaz. Hozzátette, a vasárnapi találkozón még nem játszik, a válogatott szünet után mutatkozhat be új együttesében.

Elárulta, voltak megkeresései Európából, és más, Európán kívüli kluboktól is, de a Vissel projektje és az egész ország nagyon vonzó volt számára, ezért döntött így.

Élcsapathoz kerültem, a bajnokság megnyeréséért játszunk, ennek is volt szerepe. Itt olyan feltételek lesznek, amelyek egyediek, és még Európában is kevés helyen vannak

– magyarázta.

A középpályás hozzáfűzte, egyeztetett Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, és elmondta neki, hogy előrelépésnek tartja a Visselt. Megjegyezte, ha rendszeresen játszani fog, és jó teljesítményt nyújt, akkor még lehet szó róla, hogy bekerül a válogatottba, amit nagyon szeretne.

Fülöp Attila: a labdarúgás a legszebb közös nyelv
A labdarúgás a legszebb és a legtöbb ember által „beszélt” közös nyelv – mondta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára szombaton a Bács-Kiskun vármegyei Tasson, az I. Ágota Labdarúgó Tornán.

Fülöp Attila az Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány (Ágota) és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója közös szervezésében zajló kétnapos rendezvény megnyitóján arról beszélt, hogy nincs még egy olyan közös nyelve az emberiségnek, amelyet ennyien szeretnek, és amelyet ennyien művelnek, mint a labdarúgás.

A futballt olyan közösségi összetartó erőnek nevezte, amely kevés más helyen lelhető fel. Az államtitkár szerint a foci az, ami a „fiatalokat felkészíti és megtanítja az életre”.

Fülöp Attila hangsúlyozta: Magyarországon rengeteg sportesemény zajlik, számos fontos nemzetközi sportrendezvény is. Az ország mindig is sportnemzet volt, és egyre jobb úton jár, hogy sportoló nemzetté is váljon – tette hozzá.

„Azt kívánom, hogy a gyermekvédelemben átélhető, megélhető jóságokat, közösségi tapasztalatokat ezúttal a foci révén éljétek meg, és egymásra odafigyelve, becsülettel küzdjetek!” – szólt a résztvevőkhöz az államtitkár.

Kothencz János, az Ágota Közösség vezetője arról beszélt, hogy az először megrendezett labdarúgótorna túlmutat a versengés, a vetélkedés keretein, alapvetően arról szól, miként tudnak közösségük tagjai más keretek között is egymásra odafigyelni.

Kiemelte: ezek a fiatalok valóban tudják, hogy mit jelent küzdeni, megharcolni kihívásokkal, átugorni akadályokat.

A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek és fiatalok számára „Élj és játssz becsülettel!” szlogen jegyében meghirdetett tornára az ország minden szegletéből érkeztek lakásotthonban és nevelőszülőknél élő, 13-19 éves fiatalok. Összesen 23 csapat 160 fiatalja méri össze tudását két napon keresztül ifjúsági és serdülő korcsoportban.

A tornán a győzteseknek járó serleg és érmek mellett különdíjakat is kiosztanak egyebek mellett a gólkirálynak, a legjobb és a legkreatívabb játékosnak, a legjobb kapusnak, valamint a legsportszerűbb csapatnak. A pihenőidőben a fiatalok megismerhetik a Kiskunsági Nemzeti Park élővilágát, a templomban pedig pasztorációs foglalkozásokon vehetnek részt.

Az Ágota közösség évek óta kiemelt feladatának tekinti, hogy a sportot, és ezen belül a labdarúgást - mint a prevenció és élményszerzés egyik leghatékonyabb eszközét - alkalmazza és beépítse az állami gondoskodásban élő gyermekek és fiatalok mindennapi életébe.

Az élményadáson túl céljuk a közösségépítés, a személyes kompetenciák, pozitív személyiségjegyek kialakítása, a küzdeni akarás, a fair play szellemének megerősítése, az egyéni érdekek alárendelése, mások segítése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában