Küzdősportok Világjátéka

2023.10.09. 22:39

Esküt tett a magyar csapat

Letette az esküt hétfőn a Küzdősportok Világjátékára utazó magyar csapat.

MW

Versenyzők és szakemberek a Küzdősportok Világjátékára utazó magyar csapat ünnepélyes fogadalomtételén a XI. kerületi ÖbölHáz Rendezvényközpontban 2023. október 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A Szaúd-Arábiában jövő pénteken kezdődő eseményen 15 magyar sportoló vesz részt hét sportágban. A fogadalomtétel szövegét Kőváriné Ivánfi Brigitta (szkanderos) és Fésű Lajos (kick-boxos) mondta el. 

Schmidt Gábor, sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte,

 azok, akik kijutottak Rijádba, már győzteseknek mondhatják magukat. 

"A sport stratégiai ágazat Magyarországon, a Küzdősportok Világjátékára kvalifikációt szerzett sportolók pedig igazi példaképek, akiknek a tevékenysége, sikerei hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minél többen válasszanak sportágat, és egyre többen mozogjanak rendszeresen, így a sportnemzet sportoló nemzetté váljon." - fogalmazott Schmidt Gábor. 

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke hangsúlyozta, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tevékenysége egyre szélesedik. 

"Jó ezt látni, és azt is, hogy egyre több, az NVESZ égisze alá tartozó sportági szövetség felkarolja a fogyatékos sportolókat. Ennek bizonyítéka az is, hogy a Rijádba kiutazó magyar csapatban a szkanderos Simon Dániel személyében lesz parasportoló."

 - tette hozzá. 

Mészáros János, az NVESZ elnöke kiemelte, örömteli, hogy hét sportágban lehet magyar versenyző Szaúd-Arábiában. 

"Csaknem minden sportágban van dobogóesélyes indulónk azon az eseményen, amely gyakorlatilag a sport ünnepe lesz, hiszen a World Combat Games-en az olimpiai és az olimpián kívüli sportágak is jelen vannak. Eddig mindig jól szerepeltek a magyarok a játékokon. Korábban Pekingben és Szentpéterváron volt ez a multisport esemény, mindkettőről több éremmel tért haza a magyar küldöttség. Remélem, hogy folytatódik ez a szép hagyomány" - mondta az elnök.   

A Küzdősportok Világjátéka a hónap végéig tart. Magyarországon a játékokra utazó csapatot az NVESZ koordinálja, a magyar delegációt és a kiutazást a sportért felelős államtitkárság támogatja. 

A magyar csapat: 

grappling: Tóth Alexa, Tóth Zoltán, Szmolka Nikoletta 

jiu-jitsu: Tereza Crisley Cordeiro de Souza 

kendó: Komjáti Tamás 

kick-box: Busa Andrea, Kondár Anna, Zajácz Bence, Fésű Lajos 

muaythai: Nardelotti Ajsa 

szkander: Kőváriné Ivánfi Brigitta, Barzsó Henrietta, Simon Dániel 

szumó: Buzás Patrik, Pap Arnold
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában