DVTK–Fradi lesz a negyeddöntőben

2024.02.29. 22:02

Magyar Kupa: a hosszabbításban lőtt góllal győzött a Paks Újpesten

Az első és a másodosztály éllovasa, vagyis a Paks és a Nyíregyháza jutott a legjobb nyolc közé a sorozatban. A Szpari a harmadosztályú Szentlőrinc otthonában nyert, míg Bognár György csapata a hosszabbításban tudott 2-1-re győzni Újpesten a Magyar Kupa csütörtöki játéknapján.

MW

Nagy küzdelmet hozott az Újpest és a Paksi FC Magyar Kupa mérkőzése, melynek végén a zöld-fehérek jutottak a legjobb nyolc közé

Forrás: Paksi FC / Facebook

Fotó: Réti Zsolt

A Magyar Kupa nyolcaddöntőit rendezték a héten, az pedig már kedden eldőlt, hogy a címvédő Zalaegerszeg kiesett Diósgyőrben. A Ferencváros büntetőpárbajban múlta felül idegenben a Debrecent, rajtuk kívül a Vasas, a Kecskemét, az MTK és a Kisvárda jutott még a legjobb nyolc közé. 

A sorsolást is megtartották, a forduló slágermeccse egyértelműen a Diósgyőr–Ferencváros találkozó lesz. 

VARGA Barnabás; HOLDAMPF Gergõ
A Magyar Kupa negyeddöntőjében is összecsap a Diósgyőr és a Ferencváros
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

Kiütéses Magyar Kupa siker

Az NB II-ben éllovas Nyíregyháza Spartacus 5-1-re győzött csütörtökön a harmadosztályú Szentlőrinc vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A piros-kékek már a második percben vezetést szereztek a végül mesterhármast elérő Novák Csanád góljával, ám ekkor még egyenlíteni tudott a Merkantil Bank Ligából tavaly kiesett hazai csapat. Az újabb nyíregyházi gólokra azonban már nem érkezett válasz, így magabiztosan diadalmaskodott az esélyesebb együttes. 

A Banai bravúr sem volt elég az Újpestnek

A Paks kezdte aktívabban a kör zárómérkőzését a Szusza Ferenc stadionban. A találkozó előtt néhány órával tiltották el egy hónapra Mészöly Gézát, a hazaiak vezetőedzőjét, aki így nem ülhetett le az Újpest kispadjára. A szakembert Víg Péter helyettesítette. A 21. percben egy nagyon szép támadás végén szerzett vezetést a Paks, és az első félidőben nem is nagyon volt sansza a hazaiaknak az egyenlítésre. 

A második félidő elején aztán nagyon hamar egalizálni tudott Radosevics révén az Újpest, mégis inkább Banairól marad emlékezetes ez a játékrész: nagyjából 2300 néző csapott öklével a levegőbe, amikor a hosszabbításban büntetőt védett a lilák kapusa. 

A rendes játékidőben több gól nem esett, jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás, amelynek 110. percében aztán a később kiállított Könyves megszerezte a Paksnak a továbbjutást jelentő találatot.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő

Szentlőrinc–Nyíregyháza Spartacus FC  1-5 (1-3)
Gól: Helesh (18.), illetve Novák (2., 27., 84.), Temesvári (37.), Beke (93.)

Újpest FC –Paksi FC 1-2 (0-1)
Gól: Radosevics (47.), ill. Skribek (21.), Könyves (110.)

A negyeddöntő párosítása 

Kisvárda–MTK

Nyíregyháza Spartacus–Kecskeméti TE

Diósgyőr–Ferencváros

Vasas–Paks

A tervezett játéknap április 3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában