Bravúr

2024.03.25. 11:41

Hölgy ritmusra így dobog a Fradi-szív

A hazai pályán elszenvedett kétgólos veresége után reménytelennek tűnő helyzetből készült a Ferencváros női kézilabdacsapata a francia Brest Bretagne elleni visszavágóra a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharcban. A tavaly BL-döntős Fradi viszont csodát tett, 31-26-ra nyert és bejutott a legjobb nyolc közé. Az FTC edzője szerint a csapatból többen is világklasszis szinten kézilabdáztak, ennek köszönhető a siker. A Fradi mellett a Győr is ott van a legjobb nyolc között, a DVSC drámai meccsen, egy góllal bukott el a címvédő Vipersszel szemben.

MW

Janurik Kinga, az FTC játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőbe jutásért játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Brest Bretagne első mérkőzésen az Érd Arénában 2024. március 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Egy héttel ezelőtt Érden 30-28-ra kikapott a Fradi a 2021-ben BL-döntős Brest Bretagne ellen, ami után távolinak tűnt a legjobb nyolc közé kerülés a Bajnokok Ligájában. Már csak azért is, mert az ellenfél már 22 tétmérkőzés óta veretlen volt, legutóbbi vereségét éppen Magyarországon, a Debrecen vendégeként szenvedte el még október végén – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. 

A visszavágón kevesen számítottak arra, hogy a magyar csapat képes lesz kiharcolni a továbbjutást.

 A zöld-fehérek remekül kezdtek, és az első húsz perc után már öt góllal vezetettek a Brest otthonában – írta meg az Origó. 

A második rendezték a soraikat a franciák, s egy gólra feljöttek. A kapus Janurik Kinga és holland jobbszélső Angela Malestein remeklésének köszönhetően azonban növelni tudta az előnyét a Fradi és végül a hátrányát ledolgozva 31-26-re megnyerte a meccset.
Tíz góllal Malestein volt a találkozó legeredményesebb játékosa, Bölk hét gólt dobott, Janurik pedig 14 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Janurik felnőtt a támadójátékhoz

Janurik Kinga dicsérte a csapatvédekezést, szerinte ennek volt köszönhető a második félidő elején bemutatott bravúrok sorozata. 
– Az első félidő nekem nem sikerült olyan jól, de nagyon jó védőfal volt előttem, nagyon sokat segítettek a lányok a pályán és a pályán kívül is. Így azért könnyebb volt visszamenni a második félidőre – mondta Janurik Kinga, aki a fordulás után egy kilencperces szakasz alatt öt nagy védést is bemutatott. – Úgy éreztem, hogy fel kell nőnöm a szinte tökéletes támadójátékhoz, nekem is hozzá kell raknom egy kis extrát. 

Ott tényleg nagyon elkaptam a fonalat, úgy gondoltam, hogy most felhúzok egy falat, és nem lehet majd gólt lőni nekem. 

Hála Istennek, ez így sikerült.
Angela Malestein szerint a „Fradi-szív” is döntő volt a párharcban.

Többen világklasszis teljesítményt nyújtottak 

– Nagyszerű érzés a továbbjutás, rendkívül elégedett és boldog vagyok. Az első mérkőzésen mutatott teljesítményünkkel nem lehettünk maradéktalanul elégedettek, tudtuk, támadásban és védekezésben is előrébb kell lépnünk.

 Megvolt az ehhez szükséges tervünk, és meg is tudtuk valósítani.

 Csapatból többen is abszolút világklasszis szinten kézilabdáztak, erre van szükség, ha itt játszol Brestben – mondta el a mérkőzés után az FTC vezetőedzője, Allan Heine.

Vipers és Esbjerg

A DVSC Schaeffler nagy csatában búcsúzott a legutóbbi három kiírásban diadalmaskodó Vipers Kristiansand ellen, így a Ferencváros, valamint a nyolc között épp a címvédő norvégokkal találkozó  Győri Audi ETO maradt versenyben azért, hogy ott legyen a június első hétvégéjén Budapesten sorra kerülő négyes döntőben. A következő körben az Esbjerg vár az FTC-Rail Cargo Hungariára.

Női Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó

Brest Bretagne (francia)–FTC-Rail Cargo Hungaria 26-31 (12-16)
Továbbjutott: a Ferencváros, 59-56-os összesítéssel

A negyeddöntő párosítása (április 27/28. és május 4/5.):

Győri Audi ETO KC–Vipers Kristiansand (norvég)
Metz HB (francia)–CSM Bucuresti (román)
Odense HB (dán)–SG BBM Bietigheim (német)
Team Esbjerg (dán)–FTC-Rail Cargo Hungaria

https://www.youtube.com/watch?v=69oB89Bpc7o 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában