siker

2019.02.14. 14:00

Ma is menő modell a Tolnáról indult lány

Több, mint huszonöt éve sikeres modell a tolnai származású Strich Szilvia, akinek nemrég született meg a harmadik gyermeke.

Steinbach Zsolt

Fotó: Beküldött fotó

Repül az idő. A kilencvenes évek közepén még „felcsípésre” invitálta a chips kedvelőket, ma természetes hatóanyagú nyugtatót reklámoz, elsősorban középkorú nőknek. A világ sokat változott, de úgy tűnik, Strich Szilvia szépsége örök. Közel az ötvenhez is menő modellnek számít.

Pedig érettségi után először képesítés nélküli pedagógus lett. Azt mondja, az a másfél év arra mindenképpen jó volt, hogy eldönthesse: tanítani biztosan nem akar. Elvégzett viszont egy manökenképzőt Pesten, és hamarosan fel is figyelt rá a szakma: második lett az Év arca versenyen, 1992 őszén már a Playboy címlapján gyönyörködhettek benne az olvasók. Attól kezdve nem volt megállás: reklámfotózások, divatbemutatók sora következett, itthon és külföldön egyaránt.

Nyelvtudása révén elsősorban német nyelvterületen kapott megbízásokat, sokat dolgozott Münchenben, Stuttgartban és Bécsben. Közben itthon is vállalt munkákat. Szekszárdon modelltanfolyamot indított, a későbbi Megatánc döntőse, Samai Dóra is nála kezdte a kifutóval való ismerkedést. De Budapestre is sok helyre hívták tanítani.

A 2000-es évek elején két gyermeke született. Ám a karrierjét ezután sem adta fel, a gyerekek mellett is tovább dolgozott, legfeljebb valamivel kevesebbet. Jelenleg van egy sminkes csapata, munkatársaival egy sor népszerű tévés produkcióban (pl. Ridikül,

A Dal, Bezár a bazár, Csak show és más semmi) működnek közre. Szilvia emellett változatlanul keresett fotómodell, reklámfilmekben is szerepel. Mostanában egy természetes alapú nyugtatót népszerűsít, selyem hálóruhában hátradőlve az ágyon.

Jó huszonöt éve egy népújságos interjújában úgy tippelte, hogy legfeljebb 8-10 évet tud még eltölteni a modellszakmában. Ehhez képest ma is megteheti, hogy válogat a felkérések között, és csak akkor vállal el munkát, ha van hozzá kedve.

Nemrégiben egy neves producer, Kajdi Csaba keresett egy külföldi projektjéhez „40 pluszos” modelleket – Szilvia is a kiválasztottak közé került. Így aztán valószínűleg továbbra sem fog unatkozni. Már csak azért sem, mert nemrégiben megszületett a harmadik gyermeke is.

Szilviától tehát a csillogás világán kívül az anyukaszerep és a háziasszonyi attitűd sem idegen. Azt mondja, kezdetben meg volt ijedve, hogy miként boldogulnak majd egy pici babával, de alaptalan volt a félelme. Nagyon élvezi a babázást, a két kamasz sokkal több energiáját elveszi, mint a kicsi. Egyébként pedig úgy érzi, hogy a gyerekei fiatalon tartják.

Strich Szilvia
Fotó: Beküldött fotó

Ezek szerint ez lehet az egyik titka, hogy maholnap ötvenévesen is gyönyörű. Emellett persze jár például kozmetikushoz és masszíroztatni is. Edzeni azonban nagyon nincs ideje, (talán kedve se), úgyhogy afféle fitneszjellegű szépségtitkokat Szilvia nem tud megosztani a nyilvánossággal.

Egyszerűen jól érzi magát a bőrében. Nem csoda, hiszen boldog családban él és szakmailag is sikeres. Későn érő típusnak tartja magát, úgy gondolja, hogy élete minden szakaszának megvolt a maga szépsége. A mostaninak is. Nemrég az egyik tévéstúdió portás bácsija kérdezte tőle: – Mondja, minden sminkes ilyen szép?

Tolnáról a fővárosba

Strich Szilvia 1969-ben született Szekszárdon. Tolnán járt általános iskolába és gimnáziumba, a nagy hírű tolnai asztalitenisz klubban pingpongozott. Érettségi után egy ideig a mözsi általános iskolában volt napközis nevelő, majd modell lett.

Budapesten élnek. Korábbi kapcsolatából született gyermekei közül Olivér tizenhét, Szofi tizenöt éves; ők gimnáziumba járnak. Férje ügyvéd. Kisfiuk, Kornél novemberben lesz kétéves. Szilvia húga, Anett is a fővárosban dolgozik, szintén modellkedik. Ő korábban válogatott, Európa-bajnoki negyedik helyezett volt ritmikus sportgimnasztika sportágban, és táncolt a párizsi Moulin Rouge színpadán is. Szilvia ritkán jön haza Tolnára, néhány egykori osztálytársával tartja a kapcsolatot. Édesanyja szintén Budapesten él, édesapja gyakran látogatja meg őket Pesten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!