Celebfigyelő

2023.06.09. 15:03

Abaházi Csaba dalait gálaesten adták elő zenésztanulók Romániában

Romániában, Maros megyében, a marosvásárhelyi Kultúrpalotában lépett fel a szekszárdi születési rádiós-zenész, Abaházi Csaba szerdán. A RockSuli elnevezésű gálaesten koncertet adott, valamint segítette a zenész tanulókat, akik Abaházi zenekarai, a Sing Sing és az Abaházi.RT dalait előadva adtak számot zenei tudásukról.

Brunner Mónika

Romániában is rajonganak Abaházi Csabáért.

Forrás: Facebook

Abaházi Csaba sztárvendégként lépett fel a június hetedikén szerdán megtartott gálaesten, amelyet évente rendez a helyi rockiskola. A gitáron, basszusgitáron és dobon tanuló leendő zenészek tíz dalt tanultak meg Abaházi zenekarainak repertoárjából, amelyeket a rendezvényen elő is adtak. A közönség soraiban a tanáraik, a szüleik, hozzátartozóik, barátaik ültek. 

– Fantasztikus élmény volt látni, hogy Marosvásárhelyen is foglalkoznak a jövő generációinak zenészeivel. A leendő kollégák még tinédzserek, akik szorgalmasan ügyesen tanulták meg a dalokat. A tanári gárda az én korosztályom, vagy talán egy-két évvel fiatalabbak, és bevallottan nagy Sing Sing rajongók.

A szülők a kilencvenes években lemezekről hallgatták a dalaimat. Mindannyian örömmel fogadták, hogy magyarul konferálom a zeneszámokat, amelyeket aztán a gyerekeik adtak elő – tette hozzá Abaházi Csaba, aki szintén adott egy kisebb koncertet a gálaesten. A dalain kívül rockklasszikusok is felcsendültek.

Elmondta, hogy Magyarországról ezen gálaest vendégei volt már korábban Keresztes Ildikó, Kalapács József és Nagy Feró énekesek is. 

Abaházi Csaba büszke szekszárdi születésére, a szülei jelenleg is Tolna vármegye székhelyén élnek. Az élete tele van szakmai kihívásokkal, a Retro Rádió műsorvezetője, televíziós műsorvezető, a zene pedig olyan örök szerelem az életében, amelyre szeretne egyre több időt szánni. 

– A műsorvezetői jelenlétem sűrűbb és jelentőségteljesebb a nagyközönség szemében, ám ugyanolyan szívvel és elánnal vetem bele magam a zenei életbe, ahogy eddig is – mondta lapunknak Abaházi Csaba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!