Celebfigyelő

2023.07.14. 09:21

Köllő Babett HPV-elleni védőoltást kapott

Köllő Babett szexuális úton terjedő betegség ellen oltatta be magát, amelyet HPV vírusnak, azaz human papilloma vírusnak neveznek, és daganatos betegséget is okozhat.

Brunner Mónika

Köllő Babett mindent megtesz egészségéért (Beküldött kép)

A hivatalos facebook oldalán ismertette Köllő Babett bonyhádi származású színésznő, a TV2 Sztárban Sztár leszek! zsűritagja, hogy mi történt vele: 

"Megkaptam az utolsó HPV elleni védőoltásomat a csodálatos doktornőmtől, amivel most a következő 15 évre ismét védett vagyok. Rengeteg a tévhit és a kérdés ezzel kapcsolatban, pedig nem kellene. Ez az oltás maga a csoda. Nemcsak nőknek, nemcsak gyerekeknek, nemcsak a méhnyakrák ellen. Felnőtt korban is beadatható ( SŐT!)! Okozhat gége és garatrákot (olyannyira, hogy 60% -át nem a dohányzás okozza, hanem a HPV)! De sok egyéb daganatos betegségeit is a HPV a bűnös!!! Aktív fertőzés esetén is oltható! Szóval: nők, férfiak, kicsik, nagyok vigyázzatok magatokra!" 

Mint ismert, a HPV fertőzés elsősorban szexuális érintkezéssel terjed, de terjeszhetik fertőzött használati tárgyak, sőt, szülés közben a fertőzött anya is átadhatja a vírust újszülöttjének. A HPV fertőzés kockázati tényezői között szerepel a 18 év alatt elkezdett nemi élet, a gyakori partnerváltás, a sok szülés, abortusz, gyulladások, rossz higiénés körülmények, alultápláltság, legyengült immunrendszer, sőt még a dohányzás is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!