Celebfigyelő

2023.07.22. 10:10

Tóth Auguszta újra a Nemzeti Színház színpadán

A szekszárdi születésű Tóth Auguszta színésznő ismét látható a Nemzeti Színház színpadán. Hubay Miklós: Ők tudják mi a szerelem című darabja legközelebb szeptember közepén tekinthető meg, amelyben a színésznő Charlotte-ot alakítja.

Brunner Mónika

A fotón Tóth Auguszta színésznő.

Fotó: Nemzeti Színház

Hubay Miklós Kossuth-díjas drámaíró, műfordító 1918-ban született Nagyváradon, első darabja már a Magyar Nemzeti Színház programján szerepelt, 2011-ben hunyt el a magyar fővárosban. Az "Ők tudják mi a szerelem" című egyfelvonásos drámáját 1959-ben írta. 

A történet szerint francia romantikus zeneszerző, Hektor Berlioz élete alkonyán keresi fel gyermekkori szerelmét, Dubeoef Estellát és meg akarja szöktetni családja köréből a tisztes nagymamát. Felidézik az ifjúkori szenvedélyt, amit később a konvenciókhoz igazodva mélyen eltemettek magukban. 

Hektort Blaskó Péter, a Nemzet Művésze, Estellát a nagymamát az idén júniusban a Nemzet Színészének választott Udvaros Dorottya alakítja, Tóth Auguszta Charlotte, a lány szerepében tündököl.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!