A Balatonról

2023.08.02. 20:55

Balatoni interjú Presser Gáborral

21 év után megtörte a csendet, exkluzív interjút adott az ország egyik legsikeresebb zenei ikonja, Presser Gábor.

Teol.hu

Presser Gábor

Forrás: ZamJam hivatalos

A ZamJam butikfesztivál első napján a legnagyobb érdeklődés az LGT két oszlopos tagja, Presser Gábor és Karácsony János a Csík zenekar közös fellépését övezte.

Néhány nóta erejéig Csík Jánosék vezették fel a koncertet. Csík elmondta, hogy büszkének kell lenniük magyar hagyományainkra – legyen az a művészet bármely ága – és, hogy ők a saját terepükön a magyar népzene minden régiójából válogatnak és játszanak dalokat. Ez a büszkeség és méltóság jól reflektál arra a tényre, hogy az Unesco a napokban a világörökség részévé nyilvánította a magyar népzenei hagyományt, a díjat pedig a balatonfüredi prímásversenyen adták át az Anna-fesztivál keretében.

A legendás zenészek hamarosan csatlakoztak a Csík zenekarhoz, s ekkor teljesedett ki igazán az este. És egyértelműen Karácsony János vitte el a show-t.

A 75 éves művésszel, Presser Gáborral a Balatonon találkozott a Tények Plusz stábja, és elkísérték a ZamJam fesztivál első napján tartott koncertre, sőt, ott voltak a backstage-ben is. A legendás zenész soha nem halott történeteket mesélt a fiatalkoráról és a magyar zene történetének egyik legsikeresebb együttesének, az LGT-nek a megalakulásáról is.

A videóért kattintson ide.

Fotók: ZamJam hivatalos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!