Celebfigyelő

2023.08.21. 13:10

Megőrültek a paksiak Azahriah-ért

Az ország számos településéről, és határon túlról is érkeztek Azahriah paksi koncertjére augusztus huszadikán. Voltak, akik már reggel a koncert helyszínén várakoztak az egyik legnagyobb jelenlegi sztárra, és jól tették, mert aztán tengernyi tömeg érkezett a helyszínre.

Brunner Mónika

Az egész országból és még a határon túlról is érkeztek rajongók a paksi koncertre (Fotó: M. Gy.)

Azahriah államalapításunk ünnepén, augusztus huszadikán adott koncertet Pakson, az Ürgemezei Pihenőparkban, a Szent István Napok 2023 című rendezvényen. A Hajdúságból, Nyíregyházáról, Miskolcról, Pécsről, de határon túlról, Szlovákiából is érkeztek rajongók, hogy láthassák-hallhassák a rappert. 

– Nagyon sokan várták Azahriah-t, találkoztam miskolciakkal, akik már reggeltől a színpad előtt várakoztak, hogy a legjobb helyről láthassák a koncertet. Budapesten egy ilyen koncert drága, itt Pakson pedig ingyenes volt – mondta lapunknak az egyik rajongó. Hozzátette, a koncert előtt fél órával, este nyolc órakor már arról értesültek, hogy telt ház van, és már nem engednek be senkit. 

– A koncert fél kilenckor kezdődött. Végig sikítoztak a rajongók, megőrültek Azahriah-ért – mondta a koncert egyik résztvevője, hozzátéve: a becslései szerint több mint tízezren voltak a koncerten. 

A koncert ideje alatt az Ürgemezei Pihenőpark melletti kijelölt parkolókban, a közeli lakótelepnél, és az Atomerőmű Sportegyesület csarnoka melletti füves területen lehetett parkolni.

A parkolást a biztonsági szolgálat és a rendőrség is segítette, az esemény problémamentesen lezajlott. 

Márkus Zalán Gábor, a rendezvényt szervező paksi Csengey Dénes Kulturális Központ ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, hogy a Szent István Napok 2023 rendezvény, a Best of Geszti fellépése, Vikidál Gyula koncertje és az Azahriah koncert hihetetlenül jól sikerült. 

– Ilyen nagyszabású rendezvény még sosem volt Pakson. A nagykoncert előtt egy egyedülálló kezdeményezés, egy flashmob is helyet kapott, hatszázötven ember piros, fehér és zöld Atomcity feliratú pólókban egy élő nemzeti lobogót alkottak. Volt olyan Azahriah rajongó, aki a kapott pólóra dedikáltatott. Azt gondolom, mindez hozzájárult az igazi városimázs építéséhez – mondta Márkus Zalán Gábor. 

Mint mondta, már a múlt év végén lehetett látni, hogy mekkora tábora van Azahriah-nak. Idén januárban Paks közönségét kérdezték, mit szólnának ahhoz, ha Azahriah Pakson koncertezne, és hatalmas volt rá az érdeklődés. 

–  Magyarország legfelkapottabb előadójáról van szó, aki meghálálta, hogy meghívtuk, fellépése órási sikert aratott – tette hozzá az ügyvezető igazgató.  

A rendezvényen Geszti Péter, Dés László és Oláh Gergő közös formációval lépett fel szombaton. A vasárnapi nap kiemelt fellépője Vikidál Gyula volt, aki az Élő Nemzeti lobogó flashmob-on adott koncertet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!