Bűncselekmény

2023.08.07. 16:18

Videóra vették a kiscicákat ridegen útra dobó idős férfit Szekszárdon

Csak a szerencsének köszönheti az életüket azok a kiscicák, melyeket hétfő délelőtt dobott ki a szekszárdi kutyamenhely előtt egy idős férfi.

Teol.hu

Az emberi gonoszság határtalan – írta közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Fiáth Szilvia, a menhelyet működtető Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány elnöke. Mint fogalmazott, az idős férfi – aki autóval hajtott a helyszínre – szó szerint úgy dobta ki a járműből a három kismacskát. Az elnök hangsúlyozta, a cicák nagy szerencsének köszönhetik az életüket. Kollégáinak ugyanis még az előtt sikerült megfogniuk a cicákat, mielőtt egy kutya elkapta volna, vagy egy autó elgázolta volna őket. 

Az egyik a három „kidobott” kiscica közül. Fotó: Facebook 

„Az állatokat nem a felügyeletünkre bízták, hanem ocsmány módon kidobták őket” – olvasható a posztban. Ez éppen úgy állat elhagyásának, tehát bűncselekménynek minősül, mintha bárhol máshol rakta volna az út szélére a cicákat az ismeretlen.

Fiáth Szilvia arról is írt, hogy hasonló eset történt augusztus 2-án. Akkor két kiskutyát dobott ki a menhely előtt egy férfi. Mindkét esetet kamerák örökítették meg, és mindkét eset miatt feljelentést tesznek. 

A kutyákat kidobó férfi adatait már megszerezték, azonban a három kismacskát kidobó férfit még keresik. Kérik, hogy aki felismeri a tettest, vagy járművét az jelentkezzen Facebook-on privát üzenetben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!