Celebfigyelő

2023.10.10. 15:00

M. Dobos Marianne a mellrák ellen kampányol

M. Dobos Marianne Szekszárdon született tévés, a Hír tévé arca kiemelten fontos dologra hívta fel a figyelmet közösségi oldalán: a mellrák megelőzésének egyik legfontosabb része a szűrővizsgálatokon való részvétel.

Brunner Mónika

M. Dobos Marianne televíziós személyiség

Forrás: Facebook

Minden év októbere a mellrák elleni kampány hónapja. Október 1-je pedig a mellrák elleni küzdelem világnapja. Hazánkban az emlőrák – a tüdőrák után – a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése. Évente 8000 új megbetegedést és 2100-2200 közötti halálesetet tartanak nyilván. A megelőzés egyik legfontosabb része a szűrővizsgálatokon való részvétel. Minél korábban ismerik fel a betegséget, annál korábban kezdhető meg a kezelés, ami által a halálozás kockázata is csökkenhet. Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

 – írta M. Dobos Marianne.

Korábban lapunk beszámolt arról, hogy Tolna vármegyében szerencsére sokan járnak emlőszűrésre, amely segíti az emlődaganat felismerését a korai stádiumban. A szűrések hatékonyságának köszönhetően például a 2019-ben a lapunkkal ismertetett adatok szerint az akkor még Tolna Megyei Balassa János Kórházba a betegek nyolcvan-kilencven százaléka korai stádiumban ment, közülük harminc-negyven százalék vett részt kemoterápiás kezelésen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!