A koraszülöttekért kampányol

2023.11.16. 12:20

Curtis: a kisfiam szerencsére komplikációk nélkül született

Pakson és Bonyhádon van a Koraszülöttek Országos Egyesülete egyik legnagyobb önkéntes bázisa. A Koraszülöttek Világnapja alkalmából hazai sztárok is csatlakoztak a koraszülött gyermekek védelméhez, Curtis és Kabát Peti.

Brunner Mónika

Curtis is a koraszülöttekért kampányol

Forrás: MW

A Koraszülöttek Világnapját november tizenhetedikén tartják. Évente csaknem nyolcezer gyermek születik korábban a vártnál. 

Földvári Nagy Zsuzsanna, a Koraszülöttekért Országos Egyesület elnöke lapunknak korábban ismertette, hogy Tolna vármegyében van az egyik legnagyobb önkéntes bázisuk. Pakson és Bonyhádon önkéntes csapataik tagjai úgynevezett koripokat horgolnak, tehát olyan horgolt polipokat készítenek, amelyeket megfogva a koraszülött babák megnyugszanak. 

Két hazai sztár, Curtis és Kabát Peti is csatlakozott a koraszülöttek védelméhez. Egy budapesti koraszülött osztályon forgattak. Mindkettőjük színe a lila, azaz neveik az Újpest FC futball klubhoz köthetők. Curtis a forgatással kapcsolatban elmondta, hogy a kisfia szerencsére komplikációmentesen érkezett és látta meg a napvilágot. 

– Bele sem merek gondolni, hogy milyen nehézségeken mehetnek keresztül azok a családok, akiknél extrém alacsony súllyal születnek gyerekek. Éppen ezért érintett meg az Egyesület felhívása és célja, hogy a koraszülésben érintett családoknak tudjanak segítséget nyújtani – mondta Curtis.

Kabát Peti hozzátette: „Egy percig sem volt kérdés, hogy csatlakozzam és Atikával közösen felhívjuk a figyelmet a koraszülöttek ügyére, ez apaként is nagyon fontos számomra. Arról nem is beszélve, hogy még a lila szín is összeköt bennünket.”

Közös videójuk itt érhető el.

Lila nap országos kampány 

A Koraszülöttekért Országos Egyesület nemrég indította el Lila nap című országos kampányát, melyhez cégek, intézmények, civil szervezetek és magánszemélyek is könnyen csatlakozhatnak. Ehhez nem kell mást tenniük, mint hogy egy napra, november tizenhetedikén, a koraszülöttek világnapján a rendelkezésükre álló online vagy offline felületeken lila színre váltanak.

A lehetőségek tárháza végtelen: legyen szó lilára kivilágított épületről, a cégek, magánszemélyek közösségi oldalain a profil- vagy borítóképek cseréjéről, de akár egy lila kiegészítő, ruhadarab használatáról, lila péksütemény vagy bármilyen más termék készítésén át csak a képzelet szabhat határt a csatlakozók ötleteinek.

A cél, hogy aznap lila színbe boruljon az ország: ezzel is azt szeretné érzékeltetni a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE), hogy a koraszülöttség és a koraszülött gyerekek gondozása a létezés minden aspektusának más színezetet ad az érintett családok és az egészségügyi dolgozók számára az év háromszázhatvanöt napjában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!