Videó

2023.12.10. 07:30

Most vagy soha! Március 14-én jön a Petőfi-film

Rákay Philip a forgatókönyvírója és a producere a Most vagy soha! című, készülő Petőfi-filmnek. Ennek kapcsán tett közzé egy kis videót közösségi oldalán, amely itt látható.

Teol.hu

A Mathias Corvinus Collegium képzési központjának vendége Rákay Philip volt

Fotó: Kiss Albert

Mint arról már beszámoltunk, Rákay Philip nemrégiben Szekszárdon járt, az MCC vendégeként, ahol a filmről is beszélt. Mint elmondta, igazi szerelme a filmkészítés. Már három és fél éve dolgozik a Petőfi-projekten, amely a szíve csücske. A Covid miatt késve tudták csak elkezdeni a forgatásokat.

Szente Vajkkal és a bátaszéki iskolatársával, Kis-Szabó Márkkal együtt írták az 1848. március 15. történéseit felelevenítő film forgatókönyvét. Az elmondása szerint minden idők legnagyobb költségvetésű magyar filmje 1848. március 14-én este 7 óra és 15-én este 7 között eltelt 24 óra történetét meséli el. A forgatást óriási stábban tavaly áprilisban kezdték el. Gigantikus vállalkozás volt, száz napon keresztül, néha egyszerre ezer emberrel dolgoztak, építettek egy díszletvárost, a 19. századi Pest Budát, a Pilvaxot is, kívül, belül. 

Nagyon érdekes kalandfilm lesz, tele fikcióval, ahogyan történt, és ahogyan történhetett volna. A több mint két­órás mozifilmnek, amely a márciusi ifjakat, Petőfit, Jókait, Szendrei Júliát, Vasvári Pált hozza közelebb hozzánk, március 15-én lesz a bemutatója. Nyilván Budapesten, de, ígérte, Szekszárdon is lesz egy dísz­bemutató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!