Celebfigyelő

2024.02.16. 13:43

Koltai Lajos szilánkosra tört válla miatt még két hónapig gyógytornára jár

Koltai Lajos világhírű filmproducer, a Semmelweis Ignác életét bemutató film rendezője Abaházi Csaba szekszárdi származású rádiósnak elmesélte, hogyan esett el a budapesti Uránia moziban, a Semmelweis filmjének bemutatóján. Az esés miatt szilánkosra tört a bal válla. Megműtötték, még két hónapig jár gyógytornára.

Brunner Mónika

Abaházi Csaba a gyógytornára járó filmrendezővel, Koltai Lajossal

Forrás: Facebook / Abaházi Csaba

Koltai Lajos a Nemzet Művésze, Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr, rendező, érdemes művész Abaházi Csaba szekszárdi származású rádiósnak elmesélte szörnyű balesetének részleteit a Retro rádióban. 

Rosszul világított helyen esett el 

A Semmelweis filmet múlt év végén, november harmincadikán mutatták be az Uránia Filmszínházban. Koltai Lajos Abaházi Csabának elmesélte a részleteket. 

– Az ember a saját filmjének a sajtóvetítésén ritkán töri össze magát. Velem megtörtént – mondta a rádióinterjúban. 

Elmondása szerint az Uránia moziban felment az erkélyre, hogy ne zavarja a sajtósokat, és ott sikerült belelépnie a sötétbe, egy nagyon rosszul világított helyen, és sajnos olyan rosszul esett, hogy az esés közben darabokra, szilánkosra, hosszan tört a bal válla. 

A mentők vitték el a filmbemutatóról 

A mentők vitték el a filmbemutatóról. A kórházban közölték vele, hogy olyan mély a törése, hogy speciális protézisre van szüksége, amelyhez Svájcból lehet hozzájutni. Körülbelül öt órás műtétje volt. 

– Rettenetesen nehéz volt, de mondom, láttam az eredményét, mutatnivaló, hogy hogy operálnak. Aztán a gyógyulás, mint kiderült ugye, nagyon is múlik azon, hogy van megoperálva az ember – tette hozzá Koltai Lajos. 

Mindennap gyógytornára jár

A gyógyulása még mindig tart. 

Elmondta, hogy minden nap gyógytornára jár van, immár nyolc-kilenc hete, és még két hónapig egész biztosan. A gyógytornái kétórásak, egy részében átmozgatják, majd lézeres kezelésen vesz részt.

Koltai Lajos azt is elárulta, hogy ugyanúgy balesetet szenvedett a Sorstalanság című filmje forgatásának befejezése után, a vágás előtti napon. Otthonának a kertjében törte össze, akkor a jobb válla-keze tört.

Óriási siker a Semmelweis film 

Az Oscar -díjra jelölt Koltai Lajos filmjére a múlt évi bemutatója óta több mint háromszázezren váltottak jegyet. Az anyák megmentőjéről szóló alkotásnak a premierje óta eltelt tizenegy hét alatt 301 745 néző szavazott bizalmat, végig a tíz legnézettebb film között szerepelt a hazai toplistán és még most is a negyedik helyet foglalja el – olvasható a Nemzeti Filmintézet (NFI) február tizenötödikei közleményében. 

Itt hallgatható meg a Valentin napon közzétett interjú: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!