Meghaltak

2024.02.21. 10:18

Rákay Philip elérzékenyült exkluzív interjújában

Rákay Philip szekszárdi származású médiaszemélyiség, a Petőfi-film egyik producere és forgatókönyv-írója elérzékenyült exkluzív interjújában, amikor arról beszélt, hogy a márciusi Ifjak, – amikor oda kellett állni a hazáért, és meg kellett halni –, ők odamentek és meghaltak a hazáért.

Brunner Mónika

Rákay Philip Facebook oldalán tette közzé azt a több mint másfél órás exkluzív interjút, amelyet Andor Éva újságírónak adott. A Petőfi-filmmel kapcsolatban elhangzott tőle, hogy ami a megdöbbentő, és számára a leginkább könnyfakasztó dolog a filmben, az például Vasvári Pál személye, aki a kor szeretett szépfiúja, egy igazi playboy, imád öltözködni, jó humorú, az életet habzsoló, igazi értelmiségi.

– És akkor a film legvégén kiírjuk két sorban, hogy mi is történt vele, hogy 1849-ben valahol Erdélyben ő is meghal nyáron, és Teleki Blanka, akit említesz, élete végéig keresteti a földi maradványait és nem találják – mondta az interjúban Rákay Philip. Hozzátette, hogy a Márciusi Ifjak nem csak beszéltek, hanem mikor oda kellett állni a hazáért, és ezért meg kellett halni, akkor ezek a srácok elmentek és meghaltak a hazáért.

Fehér Tibor alakítja Vasvári Pált 

A Most vagy soha! című Petőfi-film forgatókönyvét Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk írta. A filmet Lóth Balázs rendezte, a képi világot Dobos Tamás operatőr alkotta. A kreatív producerek Rákay Philip és Szente Vajk, a produceri feladatokat Csincsi Zoltán, Fülöp Péter és Kriskó László jegyzik. 

A Most vagy soha! főszereplői: Berettyán Nándor (Petőfi Sándor), Mosolygó Sára (Szendrey Júlia). Kiemelt szerepekben látható Koltai-Nagy Balázs (Jókai Mór), Fehér Tibor (Vasvári Pál), Horváth Lajos Ottó (Farkasch, a titkosügynök), Jászberényi Gábor (Meyer, a rablóvezér), Lukács Sándor (Ignaz von Lederer tábornok), Nagy Sándor (Emich Gusztáv) és Szerednyey Béla (Landerer Lajos).

A Most vagy soha! filmpremierjét március tizennegyedikén tartják a magyar mozikban.

A Vasvári Pállal kapcsolatos részlet 23:08 perctől kezdődik: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!