hagyományok

2018.03.07. 16:20

Bogyiszlóiak jártak a böllértalálkozón

Budavári Kata, illusztráció: Shutterstock, Jandi Attila

Szívélyes fogadtatásban volt részük a Csíkcsicsói Böllértalálkozón részt vett meghívottaknak, ahol a tizenegy csapat között Bogyiszló is képviseltette magát.

Mint arról a Bogyiszlói Hírlap beszámol, az immár tizedik alkalommal megrendezett esemény szimbolikus disznóvásárlással vette kezdetét, amely után lovaskocsin szállították a pavilonokhoz a megvásárolt jószágokat. A vacsora elkészítéséhez szükséges alapanyagok ezek után a böllércsapatok kései alól kerültek ki. Minden csoport saját szokása szerint perzselte, forrázta, és dolgozta fel a húst. A bogyiszlóiak májpörköltet, kolbászt, hurkát, disznósajtot készítettek.

Az ünnepi vacsorán Csíkcsicsó polgármestere, Péter Lukács bejelentette, hogy a következő esztendőben Bogyiszló ad otthont a rendezvénynek, Tóth István polgármester pedig 2019. február 2-ára hívta meg a testvértelepülések képviselőit. A disznótorost hajnalig tartó bál és tartalmas hétvége követte. A találkozó jó alkalom volt a diákcsere-kapcsolatok áttekintésére is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában