böllérverseny

2018.03.26. 18:27

A legjobb étel a szentgáliak orjalevese volt

Finom levest, töltött káposztát, pörköltet, pecsenyét, hurkát és kolbászt készítettek.

Ihárosi Ibolya, fotó: Mártonfai Dénes

Harmadik alkalommal rendezte meg a Szőlő-Szem Mozgalom és a Szentgálszőlőhegyért Egyesület a böllérversenyt az ötletgazda, Balogh László emlékére. Mint ismeretes, a Szőlő-Szem Egyesület elnöke váratlanul elhunyt, és most ez az esemény a nevét is róla kapta. Mindkét említett egyesület egy-egy 120 kilogrammos disznót vásárolt erre az alkalomra, és ezeket dolgozták fel a kettős disznóvágáson.

Baloghné Gaál Zsófia, a Szőlőszem mozgalom alelnöke elmondta, a szépségversenyben részt vevő sonkákat ezután felfüstölik és majd a következő évben fogyasztják el. Húsz-húsz fős csapatok készítették a disznóhúsból az ételeket, majd később mintegy kétszázan fogyasztották el a finomságokat. A háromról öt főre kiegészült zsűri döntése szerint a szentgáli csapat nyerte meg a böllérversenyt, így most 2-1-re vezetnek. A böllérkirály esetében trónfosztás történt, ezúttal a Szőlőszem Egyesület böllére Sárréti István érdemelte ki a címet. A legjobb étel versenyt fölényesen a szentgáli csapat orjalevese nyerte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában