hivatás

2018.07.11. 10:30

Pécsen szolgál majd a fiatal pap

Hanol Erzsébet

Berecz Tibor hetedik osztályos korában döntötte el, hogy a papi hivatást választja, és azóta tudatosan készült rá. Szülei nem hívők, ezért első hallásra meglepte őket a döntés, de nem akadályozták fiukat abban, hogy az általa választott utat kövesse. A szakadáti fiatalember Pécsen, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában érettségizett. Ezt követően három évig Budapesten és újabb három évig Rómában tanult hittudományt. Gyakorlatát az egyik pécsi plébánián töltötte, és 2016 júniusában szentelték pappá. Ezt követően további két évet töltött Rómában.

A 27 éves fiatalember augusztus elsején kezdi papi szolgálatát Pécsen, a Jézus Szíve plébánián, illetve ifjúsági referens lesz az egyházmegyénél. A fiatalok elérése, megszólítása és összefogása lesz a feladata.

Küldetésének tartja, hogy minél több embernek segítsen megtalálni az élet értelmét, amely hite szerint mindig együtt jár a puszta emberi, személyi növekedéssel, leginkább pedig a Krisztussal való személyes és közösségi kapcsolat felfedezésében, megélésében és az ebből fakadó örök távlatokban csúcsosodik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában