szépkorúak

2018.08.29. 09:30

A vidámság és a dalok jó egészséget adnak

Balázs László

Fotó: Makovics Kornél

Az „Életet az éveknek” Országos Szövetség megyei szervezete a Babits Nyugdíjas Klubbal karöltve tizenharmadik alkalommal rendezte meg dalos találkozóját, ezúttal a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében.

Tizenhét klub képviseltette magát a pénteki eseményen, mintegy kettőszázötven nyugdíjas és időskorú vett részt a szórakoztató műsoron. Évente négy nagy rendezvényt tartanak – tudtuk meg Dózsa Gyulánétól, a Babits klubvezetőjétől. Tavasszal versmondó versenyt, nyár elején sport, az évszak utolsó hónapjaiban pedig kulturális seregszemlét és dalos találkozót tartanak. Ezeken az összejöveteleken maguk és a közönség szórakoztatására töltik el együtt az időt.

A tizenhét fellépő egyesület mindegyike tíz percet kapott műsorszámához, így a kora délután véget érő program résztvevőinek jól esett a közösen elfogyasztott ebéd, és az ezt követő kávé és sütemény. Dózsa Gyuláné hozzátette: a közös élmények átbeszélése, a barátkozás csak erősítette az élményalapú közösségformálást, a szépkorúakban az összetartozás érzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában